Orhan Atak

Yerel'e Doğru

Orhan Atak

Klasik deyimle çok önemli bir seçimin iklimine girmiş durumdayız. Burada iki farklı önemden bahsetmek gerekiyor. Birincisi, yaklaşık 16 yıldır henüz AK Belediyecilik ile tanışmamış olan ilçe ve kentlerimizi artık ülkenin her yerinde şehirlerin çehresini değiştiren anlayışla tanışması, ikincisi ise daha ulusal hatta küresel anlamda bir önem. Birilerinin AK Parti iktidarlarının sorgulanması için aradıkları bahanenin verilmemesi ve halk nezdinde karşılığının gerilediği noktasında yapmaya çalıştıkları algıya cevap verilmesi...

Bu noktada tüm parti teşkilatlarına, partimizin çeşitli kademelerinde görev almış herkese, şimdiye kadar Sn. Cumhurbaşkanımıza oy vermiş tüm bireylere ayrı ayrı görevler düşmektedir. En önemli görev ise şüphesiz karar alma mekanizmaları içerisinde görev alan değerli parti yöneticilerine düşmektedir. Şimdiye kadar istisnalar hariç Türkiye’nin her yerinde genel anlamda doğru tercihler yapılmış olsa da önümüzdeki seçimler bu noktadaki hassasiyetin zirve yapması gereken bir süreçtir.

Ne yazık ki, FETÖ’nün verdiği tahribat halen algısal olarak ortadadır ve bu konuda yürütülen spekülasyonlar devam etmektedir. Karar alıcı büyüklerimizin bu spekülasyonların devamı noktasında yeni algı oyunlarına alan açmamak adına her zamankinden fazla ince eleyip sık dokuması gerekmektedir. Aynı zamanda halkta karşılığı sorgulanmayacak derecede var olan teşkilatlarında istisnasız arkasında duracağı kişilerin seçilmesi hiç olmadığı kadar ehemmiyet arz etmektedir. Cumhurbaşkanımızın görevlendirdiği kadroların bu konuda gereken hassasiyeti muhakkak göstereceği konusunda tereddüt etmiyorum ancak bu önem arz eden süreçte bu satırları kaleme almayı kendime görev olarak addediyorum.

Ulusal ve uluslararası mevzuların teşkilatlarımız tarafından çok iyi anlaşılması ve sahada anlatılabilmesi daha önce hiç bu kadar önem arz etmemiştir. Zira ekonomik saldırılara uğradığımız son dönem dahi, sözde muhalefetinde yaptığı asılsız, mesnetsiz dezenformasyonlar ile sürecin doğru anlatılması her anlamda çok önemlidir. Bu noktada gerekirse merkez karar alma teşkilatları eğitimler düzenlemeli, adaylar dışında aday kadrolarını, meclis üyelerini ve tüm teşkilat mensuplarını genel başlıklarda yetkinliğe ulaştıracak seminer, konferans ve çalıştaylar düzenlemelidir.

Sosyal medyanın etkisinin farkına daha fazla varılmalı, bu konuda yüksek derecede ihtimam gösterilmeli, Ak Partili gözükerek algı operasyonları yapan hesaplar ifşa edilmeli, yapacakları algı operasyonlarına müsaade edilmemelidir.

Evet, klasik deyimle çok önemli bir seçimin iklimine girmiş durumdayız. AK kadrolar yine, yeniden bu aziz millet ve bu vatan için muhakkak en iyisini yapacaktır. Yeter ki, aramıza hizip sokmaya çalışan odaklara müsade etmeyelim ve dersimize iyi çalışalım... Yeter ki, bir ve beraber olalım...

Yazarın Diğer Yazıları