Orhan Atak

Vatan'a Sevda Demek....

Orhan Atak

  "15 Temmuz'a darbe girişimi derken, 20 Temmuz'a darbe diyorsa, Fetullahçı Terör Örgütü ile meşru hükümeti aynı düzlemde algılıyor demektir. Biz bu yaklaşıma 'Yassıada zihniyeti' diyoruz. 15 milletvekilini bir yerden bir yere göndermeyi demokrasiye verdiği önem olarak görüyor. Milletvekili iradesi devre mülk değil."

  Yukarıdaki cümleler Ak Parti sözcüsü Sn. Ömer Çelik’in bugünkü MYK sonrası açıklamalarından ve adeta yaşananların özeti niteliğinde… CHP Genel Müdürü Kemal Kılıçdaroğlu, “Kontrollü Darbe” sözü ile başladığı hain FETÖ kalkışmasına olan tavrında nihayet milletle aynı noktaya geldi derken bir anda yine gerçek yüzünü ifşa etti... 20 Temmuz’da ülkenin bekası ve terör örgütleri ile mücadele için ilan edilen OHAL’i sözde eleştiren Kılıçdaroğlu’na danışmanları, kamyonetle yapılan ve infial anlamında 15 Temmuz hain darbe girişimi ile kıyaslanamayacak kadar basit bir olay sonrası bilfiil 1 yıla yakın OHAL ilan eden Fransa’yı… Hatta OHAL’in nasıl olduğunu ispat edercesine her sokak başında, otel resepsiyonunda asker bekleten Fransa hükümetini! En ufak bir saldırıda alarma geçen AB ülkelerini ve ardı ardına kınama yayınlayan AB ülkelerini…

  Sayın Kılıçdaroğlu öncelikle şunları bilmeli; vatan sevgisi Fetullahçı Terör Örgütü’nün montaj tapelerini mecliste milletin sana verdiği kürsüden okumaya benzemez. Ve yine Kılıçdaroğlu bilmeli ki; millete sadakat, sırf devletin sırlarını ifşa edenleri korumak adına “mecburen” adalet kılıfı ile yol yürümeye benzemez. Sayın Kılıçdaroğlu bilmeli ki; devlete sadakat Avrupa’da ve Amerika Birleşik Devletleri’nde sözde düşünce kuruluşlarını gezerek kendi devletini ve hükümetini hatta milletini dünyaya şikayet ederek siyaset yapmaya benzemez!

  En önemlisi, Sayın Ana Muhalefet Lideri bilmeli ki; Vatana sadakat, vatana aşk, vatana duyulan karşılıksız sevda TV başında FETÖ’nün darbe girişimini kahve içerek izlemeye hiç benzemez!

  Vatan sevda tankın altında can vermeyi, vatana sevda kurşuna bedenini siper etmeyi, vatana sevda tepene kurşun yağarken “ben bu vatanı CIA ajanlarına teslim etmem” demeyi gerektiriyor.  “Lâ Galibe İllâllah” diyecek imanı gerektiriyor…

  Vatana sevda mahalle eşrafını, gençleri kamyona doldurup meydana taşımayı, vatana sevda “bugün ölmeyeceksem ne zaman öleceğim” sorusunu kimse duymadan söylemeyi gerektiriyor. Vatana sevda aklını ve cismini başkalarına kiraya vermiş terör örgütü üyeleri milletin tankını, topunu, silahını millete doğrultmuşken, milletin savaş uçağından, helikopterinden millete kurşun sıkılırken, “ben milletimi yalnız bırakmam” diyerek, gidecek veya saklanacak onlarca yeri varken milletin bağrına koşmayı gerektirir. İsmin olmasa da ruhunun ve zihninin Recep Tayyip Erdoğan gibi olmasını gerektirir.

  Ekonomik, siyasi hatta birçok başlıkta saldırı altında olan ülkemiz için sorgusuz sualsiz can vermeyi gerektirir! Vatana sevda bu milletin içinden olmayı özetle MİLLET olmayı gerektirir!

Yazarın Diğer Yazıları