Orhan Atak

Emperyalizmin Filistin Görmezliği

Orhan Atak

“Bu salondaki hiçbir ülke, kendisini İsrail'in yaptığından daha fazla zapt edemezdi”

Bu cümle ABD’nin BM temsilcisi Nikki Haley’e ait ve BM Genel Kurulu’nda İsrail başlıklı bir konu tartışılırken sarf edilmiş cümleler. İsrail her gün çeşitli bahanelerle işgal ettiği Filistin topraklarında onlarca insanı yaralarken, bir o kadar insana işkence yaparken, yeri geldiğinde silahsız insanlara gerçek mermilerle ateş ederken uluslararası hukuku ve insani değerleri yok sayarken sessiz kalanlar birde İsrail’in politikalarını “sabırlı” göstererek işgali meşrulaştırıyorlar.

Hatırlayın; kısa süre öncesine kadar Suriye’de İdlib mutabakatı öncesi bir kimyasal tartışması söz konusu idi. ABD ve hemen arkasından Fransa, defaatle Suriye rejimi İdlib’te kimyasal kullanırsa müdahale ederiz tehditlerini savuruyorlardı. Bir anda ABD başta olmak üzere tüm batı dünyası 7 yıla yakın süredir Esed tarafından, belirli sürelerde DEAŞ, akabinde PKK/YPG tarafından zulüm görürken, katledilirken hiç hatırlamadıkları sivilleri hatırladılar. Kurdukları terör örgütleri eliyle, dünyanın dört bir yanından devşirdikleri teröristlerin eliyle Suriye halkının canını yok sayanlar bir anda insani değerleri, çocuk haklarını vs hatırladılar. Ancak aynı ülkeler İsrail dronelara kimyasal silahlar monte edip Filistinli çocukları hedef aldığında bunu görmezden geliyor veya meşru müdaafa olarak göstermek istiyorlar. Sinir sistemleri felç olan Filistinli çocukları görmezden geliyorlar.

Batı’nın insan hakları sözleri ve duyarları büyük bir yalandan ibarettir. Batı’nın insani söylemleri ancak kendilerinin ve ortaklarının zulümlerini gizlemek adına insanların gözüne çekilmek istenilen bir perdeden ibarettir. Batı’nın özgürlük anlayışı sadece kendi özgürlüğünden, Batı’nın demokrasi anlayışı sadece ve sadece kendi sözünün geçmesinden ibarettir. Batı’nın varlığı ikiyüzlülükten ibarettir.

ABD ve eski/yeni avaneleri, mevzubahis batının emperyalist menfaatleri olduğu zaman her türlü zulme, haksızlığa, katliama göz yumabiliyor hatta bu fiilleri meşru göstermek adına türlü bahaneler üretebiliyor, türlü kelime oyunları ile haksızlıkları müdafaa olarak gösterebiliyorlar.

Pahası ne olursa olsun, bölgenin ABD bayrağına sarılmış sözde liderlerine hatta o liderlere payandalık yapan tüm bölgesel unsurlara rağmen Türkiye ve Türk milleti asla Filistinlilerin haklı davasında onları yalnız bırakmayacaktır. İşgalci İsrail yönetiminin zulümlerine asla sessiz kalmayacak, oldu-bitti politikalarla işgalini meşrulaştırmasına müsaade etmeyecektir.

Yazarın Diğer Yazıları