Orhan Atak

Aynı Gemideyiz!

Orhan Atak

  ABD’nin hadsiz ve haksız olarak ülkemiz ekonomisini hedef almasının hemen ardından sosyal medyada “Aynı Gemide Değiliz” başlığı ile özellikle yurtdışına kaçan FETÖ’cülerin ve sözde “Atatürkçü/Vatansever” kılığına bürünmüş hesapların yoğunlukla katıldığı bir kampanya başlatıldı. “Dış müdahale bahane, ekonomi kötü yönetildi” ön kabulü ile başlığa yazanların büyük çoğunluğunun herhangi bir bilgi ve geçerli done kullanamadan, hükümet düşmanlıklarının ülke düşmanlığına evrilmiş zihniyetleri ile yazdıkları çok net şekilde ortadaydı…

  Öncelikle şunu belirtmek gerekiyor ki, başta ABD Başkanı Trump ve Başkan Yardımcısı Pence, gerek sosyal medyada gerekse görsel ve yazılı medyada yaptıkları açıklamalarda Rahip Brunson bahaneli olarak Türkiye ekonomisini hedef aldıklarını doğrudan söylüyor ve hatta bu beyanlarını vergi artırımları ile fiiliyata döküyorken, halen yaşanan ekonomik sürecin “dış kaynaklı” olmadığını iddia etmek ancak bir akıl tutulması yada en hafif ifade ile art niyetli bakış açısına bağlı “ahmaklık” olarak nitelendirilebilir. Yaşanan sürecin ekonomik verilerle hiçbir bağlantısı olmamakla birlikte yine birçok ekonomi analistinin tespitleri ile ekonomik tablo ile de tam bir tezat içerisindedir. Türkiye, ABD’nin bölgesel hedeflerine, milli menfaatleri çerçevesinde karşı durduğu, oyunu bozduğu için hedefe konulmuştur. 15 Temmuz’da içimize yuvalanan piyonları ile yapmaya çalıştıkları milli iradeyi yok etme girişimini şu anda ekonomi temelli hamleler ile yapma gayretindeler. Kukla bir hükümet istemekteler ve bölgesel hedeflerinde ön açacak bir yönetim için uğraşmaktadırlar. Yaşanan süreç aleni bir ekonomik savaştır!

   “Aynı gemide değiliz” diyenlere gelince; öncelikle FETÖ’cü hainler ile zaten aynı gemide değiliz. Onlar akıllarını ve bedenlerini kiraya verdikleri hatta sattıkları ABD’nin gemisine çoktan bindiler. Dolayısıyla pahası ne olursa olsun vatanına, bayrağına sahip çıkmaya çalışan bizlerle asla aynı gemide olamazlar. Altını oymaya çalıştıkları büyük Türkiye gemisinde hainlere asla yer olmamıştır bundan sonrada asla olmayacaktır. Kendilerini sözde “Atatürkçü/Vatansever” rolüne sokanlar için ise şayet gerçekten bu meziyetlere, kalıplara haizlerse, yaşadıkları akıl tutulmasından kurtulmalarını temenni etmekten başka çare gözükmüyor. Tabi ki yukarıda tanımladığım gibi hükümet düşmanlıkları ülke düşmanlığına evrilmiş olmayanlar için geçerli bir temenni…

  Dünyada sadece son döneme bakıldığında bile aklı başında her birey öncelikle vatanının bekası için çalışması gerektiğini anlar ve bu minvalde hareket eder. Bakın Afganistan’da yıllardır zulme uğrayan insanlara, bakın Irak’ta emperyalizmin hedefi haline gelerek her sabah bugün akşam eve dönebilecek miyim diyen Müslümanlara, bakın ülkemize sığınmış 3,5 milyon Suriyeli kardeşimizin durumuna… Ülkeniz yoksa ne mal varlığınız, ne ideolojiniz ne paranızın anlamı yoktur, olamaz.

  Birilerinin ihanetten veya hükümet düşmanlığından gözü dönmüş ola dursun, biz solcusuyla, sağcısıyla, hangi etnik kökenden olursa olsun bu vatan toprağında yaşayan her bireyiyle biriz, beraberiz ve AYNI GEMİDEYİZ. O gemiye sahip çıkmaktan da pahası ne olursa olsun vazgeçmeyeceğiz..

Yazarın Diğer Yazıları