Er, Malatyalılardan fedakarlık istedi

AK Parti Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sami Er, rezerv alanlarla ilgili, 'Vatandaşlarımız bu konuda yardımcı olurlarsa, bizler çok hızlı şekilde şehrimizin 2 yıl içinde tamamen ayağa kalkacağına inanıyoruz 'dedi.

Er, Malatyalılardan fedakarlık istedi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Malatya Ticaret Borsası Ziyareti

Er, Malatyalılardan fedakarlık istedi

AK Parti Büyükşehir, Yeşilyurt ve Battalgazi Belediye Başkan adaylarının bir sonraki durağı ise Malatya Ticaret Borsası oldu. Burada Borsa Başkanı Ramazan Özcan ve yönetimi ile bir araya gelen adaylar, başta kayısı olmak üzere Malatya tarımının geliştirilmesi yönünde belediyeler olarak yapacakları projelerden bahsetti.

Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Özcan, Türkiye’nin 31 Mart’ta bir yerel seçime gittiğini belirterek, “5 yıl boyunca Malatya’yı yönetecek yerel aktörleri inşallah seçeceğiz. 6 Şubat depreminin gölgesinde 2’inci bir seçime gidiyoruz. Bizler sivil toplum kuruluşları ve kurumları olarak yerel aktörlerle birlikte uzun süredir çalışıyoruz, bundan sonra da çalışmaya devam edeceğiz. Malatya sanayi kenti olmakla birlikte aslında bir tarım ve hayvancılık şehri de. Bu bölgede tarım ve hayvancılıkta çok önemli bir şehir olduğunu her fırsatta ortaya koyan bir şehrimiz. Önemli bir ekonomik gelirimiz olan kayısı ile ilgili Büyükşehir Belediyemizle çok önemli projeler gerçekleştirdik, bundan sonra da yeni projelerle yolumuza devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

“Malatya’da huzur iklimine ihtiyacımız var”

AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sami Er ise Malatya’nın en temel ürününün kayısı olduğunu belirterek yeni sezonda ilk 6 aylık verilere bakıldığında 44 bin tonun üzerinde kuru kayısı ihracatı ile 263 milyon doların üstünde bir gelir elde edildiğini belirtti. Bu verilerin ışığında ise bu sezon ihracatta 500 milyon doların aşılacağını dile getiren Sami Er, “İnşallah birlikte çalışmalar yaparak kayısının gerek sulamada gerek diğer alanlarda desteklersek hem kayısının üretim miktarını artırırız,  hem de Malatya’nın önemli ürünü olan kayısı da ihracat rekorunu kırarız” dedi.
Göreve geldiklerinde hayata geçirecekleri çalışma ve projelerle şehri her alanda çok hızlı bir şekilde ileriye götüreceklerinin altını çizen Sami Er, “Malatya’da bizim bir huzur iklimine ihtiyacımız var. Bunu ziyaret ettiğimiz tüm sivil toplum kuruluşlarında dile getiriyoruz. Bunu da göreve geldiğimizde hep beraber sağlayacağımıza inanıyorum” dedi.

Haberin Devamı İçin Tıklayın
1
2
3
4
5
6