Er, Malatyalılardan fedakarlık istedi

AK Parti Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sami Er, rezerv alanlarla ilgili, 'Vatandaşlarımız bu konuda yardımcı olurlarsa, bizler çok hızlı şekilde şehrimizin 2 yıl içinde tamamen ayağa kalkacağına inanıyoruz 'dedi.

Er, Malatyalılardan fedakarlık istedi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Belediye-Üniversite İşbirliği Çok Önemli

2018 yılında kurulan Malatya Turgut Özal Üniversitesi hakkında detaylı bilgi veren Rektör Prof. Dr. Bentli’ye teşekkür eden AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sami Er, üniversitelerin şehrin kalbi olduğunu ifade ederek Malatya’yı birlikte yöneteceklerinin mesajını verdi. Malatya’nın büyük bir afet yaşadığını hatırlatan Sami Er, şehrin inşa sürecinde üniversiteler ile uyumlu çalışacaklarını söyledi. Belediyelerin bu süreçte mutlaka üniversiteler ile birlikte projeler hazırlaması gerektiğine değinen Büyükşehir Adayı Sami Er, yine üniversite-sanayi işbirliğinin de mutlaka geliştirilmesini gerektiğine değindi. Bu tür işbirliklerinin hem sanayi hem de üniversiteleri geliştireceğini dile getirten Er, Malatya Turgut Özal Üniversitesi’nin merkez kampüsünü Yeşilyurt ilçesinde bulunan İkizce bölgesine taşınacak olmasını da şehrin bu yönde gelişmesine katkı sunacağını söyledi.

Er, Malatyalılardan fedakarlık istedi

“Kısa sürede önemli atılımlar yaptı”

AK Parti Yeşilyurt Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. İlhan Geçit ise yeni kurulmasına rağmen kısa sürede önemli bir atılım gerçekleştiren Malatya Turgut Özal Üniversitesi’nin merkez kampüsünün Yeşilyurt ilçesine taşınacak olmasının olumlu bir karar olduğuna değindi. Mevcut kampüsün Battalgazi’deki tarım alanları içerisinde olduğunu ifade eden Geçit, bu taşınmayla birlikte Yeşilyurt’ta da bir üniversite olacağını belirtti. AK Parti Battalgazi Belediye Başkan Adayı Bayram Taşkın ise Turgut Özal Üniversitesi’nin ilçede özellikle Ziraat Fakültesi ile tarımın gelişmesi noktasında önemli bir ol oynadığını dile getirdi. 

Haberin Devamı İçin Tıklayın
1
2
3
4
5
6