Yemen zor durumda

Saadet Partisi (SP) Malatya Gençlik Kolları İl Başkanı Yunus Savaş, Yemen hava sahasının kapatılması ve limanların kullanılamaması sebebiyle insanı yardımların girişinin engellenmekte olduğu söyleyerek, 'Yemen halkı bir taraftan açlıkla boğuşurken öte taraftan kolera ile mücadele etmektedir. Temiz suya ulaşamamanın yol açtığı Kolera, ilaç ve aşının bulunmamasından dolayı hızla Yemen şehirlerine yayılmaktadır' dedi.

Yemen zor durumda

Yemen için Malatya merkez PTT önünde basın açıklaması yapan Saadet Partisi Malatya Gençlik Kolları Başkanı Yunus Savaş Yemen’de yaşanan insanlık dramına tepki göstererek, “Bugün çağdaş yezitlerin Kerbela’ya çevirdiği Yemen için, susuzluktan öldürülen Hüseyinler için ve zalimlere karşı kıyam etmek için bu meydandayız. Yemen halkı bir taraftan açlıkla boğuşurken öte taraftan kolera ile mücadele etmektedir. Temiz suya ulaşamamanın yol açtığı kolera, ilaç ve aşının bulunmamasından dolayı hızla Yemen şehirlerine yayılmaktadır. Birleşmiş Milletler ve Dünya Sağlık Örgütü’nün aktardığı verilere göre, 2 bin 300 Yemenli koleradan dolayı hayatını kaybetmiştir. 1 milyon 100 binden fazla kolera vakasına rastlanmış, 3 milyon Yemenli ise kolera tehdidi altında yaşamını sürdürmektedir. Birleşmiş Milletler son yaptığı açıklamada, kısa süre içerisinde Yemen’e gıda ulaştırılamaması durumunda 14 milyon Yemenlinin açlıktan dolayı hayatını kaybedebilecek” dedi.

İslam İşbirliği Teşkilatı acilen toplanmalı

İslam ülkesi yöneticilerinin gerekli adımları net bir şekilde atmalarını isteyen Savaş, “Biz kendimiz için istediğimizi Yemen için de tüm dünya için de adaletin, barışın, sükunetin her yerde hâkim olmasını istiyoruz. Bu bir uyanış ve kıyam çağrısıdır. Din, dil, ırk, renk ve mezhep ayrımlarının ötesine geçip, insanlık ailesine musallat olmuş bu sömürü ve cinayet şebekesine karşı birlik olma ve mücadele çağrısıdır. D-8 İslam Birliği’nin aktif hale getirilmesinin vakti ve çağrısıdır. Biz buradan haykırıyoruz ki, İslam Birliği kurulmadan, birliğimiz tesis edilmeden bu vahşet son bulmayacaktır. Bu zulme çanak tutanlarla ilişkiler derhal kesilmelidir, Biz buradan diyoruz ki ülkemizin dönem başkanlığını yaptığı D-8’ler ve İslam İşbirliği Teşkilatı acilen toplanmalı, askeri, siyasi, ekonomik adımlar net ve kararlı bir şekilde atılmalıdır. Gerekli adımları atmayan herkes, akan kanın ve dökülen gözyaşının bir parçası olmaktan kurtulamayacaklardır. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da yeryüzünde kime yapılırsa yapılsın zulmün ve zalimin karşısında olacağımızı, kimden gelirse gelsin iyinin, doğrunun, faydalının ve hakkın yanında olacağımızı buradan ilan ediyoruz. İslam Birliği’ni kurmak ve yeni bir Dünya’yı inşa etmek için var gücümüzle çalışacağız” diye konuştu.