Ömer Çelik

NASIL HOCA OLUNUR?

Ömer Çelik

  Hatırladığım kadarıyla Yılmaz VURAL’la başlayan stajer hoca eğitim merkezimiz şimdilerde Erol BULUT ile devam ediyor.

  Malatyaspor’un geçmişinde kısa bir yolculuk yapacak olursak, yukarıda yazdığım cümlenin ne anlama geldiğini daha iyi anlamış oluruz… Malatyaspor’un kaderinde var sanırım, antrenörlük serüvenine yeni başlangıç yapan Ülkemizin birçok tanınmış teknik direktörleri Malatya’da başladılar serüvenlerine. Yukarıda yazdığım isimlerin dışında şimdilerde Fenerbahçe teknik direktörlüğü yapan Aykut KOCAMAN, yine Fenerbahçe kulübünde kaleci antrenörlüğü yapan Fahrudin ÖMEROVİÇ,  Mehmet DİLEK, İsmail KARTAL ve diğerleri.

  2017-2018 futbol sezonunda takımın başına getirilen Erol BULUT, dar bir kadroya rağmen sportif anlamda çok büyük bir başarıya imza attı. Bu haftaya kadar 37 (otuzyedi) puan toplayan Evkur Yeni Malatyaspor küme düşme hattının bir hayli uzağında ve puan tablosunun 9. Sırasında kendine yer buldu. Bu sezon katıldığı süper ligde elde edilen bu tablo Evkur Yeni Malatyaspor’un başarılı olduğunun bir göstergesi. Bu başarıda en büyük pay sahibinin Erol BULUT ve ekibinin olduğunu söylersek hakkını teslim etmiş oluruz.

  Erol BULUT, hafta içerisinde bir açıklama yaparak şampiyonluk adayının BAŞAKŞEHİR olduğu şeklinde talihsiz bir cümle kullandı… Herkesin gönlünde bir şampiyon adayı var. Ya da herkesin şampiyon olacak takım hakkında bir fikri/tahmini var… Ama HER DOĞRU HER YERDE SÖYLENMEZ cümlesinden yola çıkarsak, Erol hocanın bu açıklamasını yersiz ve zamansız bulduğumu söyleyebilirim. Gönlünüzde BAŞAKŞEHİR’in şampiyon olması yatabilir. Bu sizin en doğal hakkınız. Ama bunu Evkur Yeni Malatyaspor teknik sorumlusuyken yapamazsınız. Üstelik BAŞAKŞEHİR karşılaşmasının arefesinde hiç yapamazsınız… Şampiyonluğa oynayan diğer takımlarla bizi düşman ettiniz. Bunu yapmaya hakkınız yok. Üstelik bu yaptığınızla başarınıza gölge düşürmenizi anlamlandıramadım. Bu kadar acemi olamaz sınız? Ya da ben bu kadar acemi olduğunuzu düşünmüyorum. Bilinçli/bilinçsiz bu söyledikleriniz çok su götürür cinsten cümleler.

  Sosyal medyadan takip ettiğim kadarıyla insanlar BAŞAKŞEHİR karşılaşmasını bilinçli kaybettiğiniz yönünde açıklamalar yapıyor. Kaldı ki, ben böyle düşünmek bile istemiyorum. Sorumluluğunun bilincinde bir teknik direktör olarak anmak istiyorum sizi… Evkur Yeni Malatyaspor’un sayenizde böyle bir şekilde anılıyor olması çok üzücü… Üstelik sezon başında BAŞAKŞEHİR’de yardımcı hoca olmanız durumun hassasiyetini fazlasıyla ortaya koyuyor…

  Neden? Nasıl? Niçin? Soruların bir hayli fazla olduğu böylesine hassas bir konuyu kaleme almanın ne kadar zül olduğunu anlatamam. Bu tip konuların sportif başarının önüne geçmesini üzüntüyle takip ediyorum… Dilerim Malatyaspor tarihinde stajyer hocalar listesinde yer alan Erol BULUT, stajını başarıyla tamamlar…  

Yazarın Diğer Yazıları