Sağlıkta İstihdam Atağı: 36 Bin Sağlık Personeli Yolda!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 2024 yılı sonuna kadar 36 bin sağlık personelinin istihdam edileceğini müjdeleyen bir açıklama yaptı. Bu önemli gelişme, sağlık sektöründe iş arayanlar için büyük bir sevinç kaynağı oldu.

Sağlıkta İstihdam Atağı: 36 Bin Sağlık Personeli Yolda!

Sağlık Bakanlığı, Resmi Gazete'de yayımlanan bir kararla sözleşmeli sağlık personeli istihdamına ilişkin detayları da açıkladı. Buna göre, yıl sonuna kadar eleman temininde güçlük çekilen yerlerde ve hizmet dallarında sağlık hizmetlerinin daha etkili ve verimli bir şekilde yürütülebilmesi amacıyla istihdam edilecek personellerin hangi alanlarda görev alacağı da belirlendi.

İstihdam edilecek 36 bin sağlık personelinden:

3 bin 498'i tabip
32 bin 464'ü uzman tabip
1 diyetisyen
9 ebe
2 hemşire
25 sağlık memuru
1 sağlık teknikeri olacak.
Bu personellerin 35 bin 984'ü yataklı tedavi birimlerinde, 1'i acil sağlık hizmetlerinde, 7'si ilçe sağlık müdürlüğü/toplum sağlığı merkezlerinde, 8'i ise sağlık evlerinde görev alacak.

Bakan Koca'nın Sosyal Medya Paylaşımı:

Sağlık Bakanı Koca, bu müjdeli haberi sosyal medya hesabından da paylaşarak şu ifadeleri kullandı: "Karar, Resmi Gazete’de yayımlandı. Eleman temininde güçlük çekilen yerler ve hizmet dallarında sağlık hizmetlerinin etkili ve verimli şekilde yürütülebilmesi amacıyla 2024 yılı sonuna kadar 36 bin sağlık personeli istihdam edilecek. Hayırlı olsun."