TOKİ'de sorun bitmiyor

Malatya'nın Battalgazi ilçesi Orduzu Mahallesi Gelincik Tepesi'ne TOKİ tarafından depremzede aileler için yapılan konutlar, kura çekildikten sonra hak sahiplerine teslim edildi. Yaklaşık 5 ay önce evlerine yerleşen hak sahipleri, konutlardaki sorunların bir türlü çözüme kavuşturulmadığını ileri sürdü. Hak sahiplerinin iddialarına göre, konutlardaki kalorifer kış ortasında ısıtmıyor, yaklaşık 5 ay geçmesine rağmen binalardaki asansörler kullanıma açılmadı.

TOKİ'de sorun bitmiyor

24 Ocak'ta yaşanan 6,8'ik depremin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla TOKİ tarafından Orduzu Mahallesi Gelincik Tepesi’ne yapılan deprem konutlarında ki sorunlar bitmiyor.  Hak sahipleri, konutları teslim edildikten sonra asansörlerin, çalışmadığını, şimdi ise ısınma sorunuyla karşı karşıya kaldıklarını iddia etti. Hak sahiplerinin iddiasına göre,  Gelincik Tepesi’nde bulunan TOKİ yetkilileri, havaların soğumaya başlamasıyla birlikte merkezi ısınma sisteminde kaloriferlerin sıcaklık derecesini düşürdü.

Kime anlatacağız derdimizi

Gelincik Tepesinde inşa edilen deprem konutlarına yerleşen hak sahipleri evlerine yerleştiler ama beklenmedik sorunlarla karşı karşıya kaldılar. Yaşadıkları sıkıntıları gazetemize anlatan hak sahipleri,  Merkezi ısınma sisteminde sıkıntıların olduğunu, muhatap bulamadıklarını belirterek, "Binalarda ısınma yok. Merkezi sistem olmasına rağmen ısınamıyoruz. Buradaki yönetimle konuştuğumuz zaman bize Aksa ile görüşün diyorlar. Hava soğuk ne yapalım diyorlar, soğuktan resmen donuyoruz. Biz ne yapacağız? En son derecede yakmamıza, 450-500 TL fatura ödememize rağmen ısınamıyoruz.  Havalar soğudu, yönetim sıcaklık derecesini düşürdü. Kimseye derdimizi anlatamıyoruz.  Yönetime söylüyoruz, 'bizimle alakalı değil Aksa Doğalgaza gidin' diyorlar. Kime anlatacağız derdimizi bilmiyoruz. Bu kış günü soğukta nasıl yaşayalım. 4 aydır taşınmışız, asansörler hiç çalışmıyor. Bizi buraya yerleştirdiler, sonra kimse gelip sormadı.  Sıkıntılar sürekli var. Asansörler neden çalışmıyor.  Biz buraya taşındığımızda Esenlik Market açılacak dediler açmadılar. Bakkal açıldı, fiyatları çok pahalı mecburen merkeze gidip alışveriş yapmak zorunda kalıyoruz. Derdimizi soran yok" diye konuştular.

Büyükşehir ekmek büfesini 1 km uzağa koydu 

Büyükşehir Belediyesi tarafından Gelincik Tepesindeki TOKİ evlerinin olduğu tam ortasına kurulan ekmek büfesinin TOKİ'den uzak bir yere kurulduğunu öne süren hak sahipleri, "Büyükşehir Belediyesi ekmek büfesi getirmiş koymuş, nereye koymuş TOKİ'ni dışına, ekmek büfesinin yeri tam TOKİ'nin merkezinde ama onlar götürüp 1 km öteye koymuşlar. Buradaki insanlar hep yaşlı, şimdi kış nasıl gidip ekmek alacaklar. Yaşlı, kadın nasıl 1 km gidip ekmek alacak. Bizi buraya getirdiler sonra kapımızı çalan yok, sıkıntımızı dinleyen yok. Ne yapacağımızı bilmiyoruz.  Valimizden ricamız, bizi sorsunlar. Bir heyet göndersinler, sıkıntımızı dinlesinler" şeklinde konuştular.