Otizm parkı istiyorlar

Malatya Otizm Derneği Başkanı Alaettin Baydaş, Özalper Mahallesine Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacak olan otizmli çocukların yararlanacağı 'Otizm Parkının' biran önce yapılması gerektiğini söyledi.

Otizm parkı istiyorlar

Otizmli aileler adına Malatya Büyükşehir Belediye Başkanlığına seçilen Selahattin Gürkan’a seslenen Baydaş, otizmli çocukların kaliteli bir şekilde zaman geçirmeleri ve eğitim almaları için geçen dönem yapılamayan parkın yapılması talebinde bulundu. Baydaş, “Biliyorsunuz Otizm dünyada her gün sayısı artarak gelen bir rahatsızlık. Şuan her yeni doğan 59 çocuktan bir tanesi otizmli olarak dünyaya gelmektedir.  Bu hastalığın herhangi bir tedavisi de yoktur. Sadece ve sadece Eğitim ve Spor ile belli bir noktaya çocuklarımız gelebilmektedir. Bu noktada bizim belediyelerden bazı taleplerimiz olmuştu.   Ancak zamanında söz verip yerine getirmediler. Özellikle Malatya Özalper mahallesin sınırları içerisinde yer alan Parkı'nın bir an evvel yapılarak otizmli çocuklarımıza armağan edilmesi yeni seçilen Selahattin Gürkan belediye başkanımızdan bizim talebimizdir. Konuyu birkaç defa kendisine izah etmeye çalıştım maalesef seçim çalışmalarından dolayı kendisine yoğundu” dedi.

Başkanımız bizi bir dinlesin

Dertlerini kimseye anlatamadıklarını söyleyen Baydaş, “Bu nedenle konuyu tekrar dile getirmek ihtiyacı duyduk. Sayın başkanımızın göreve başladığında bizi bir defa daha dinlemesini istiyoruz. Eminiz ki Selahattin Başkanımız bu konuda bizim yanımızda olacaktır. Çünkü bu çocuklarımızı eğitmemizin başka bir alternatifi yoktur. Tahminlerimize göre Malatya'da 400 kadar otizmli evladımız yaşamaktadır. Bunların eğitimi de sadece Eğitim ve Spor diyebiliriz. Bu parkın geçmiş belediye başkanlarımız tarafından bize söz verildiği gibi bir an evvel tamamlanıp çocuklarımızın hizmetine sunulmasını bekliyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanımız Ahmet Çakır başkanımız döneminde 5 dönümlük alanda içerisinde otizmli çocukların eğitim görecekleri, sosyal aktivitelere katılacağı alanlar olarak planlanan park alanı daha sonra programda çıkarıldı. Daha sonra da göreve gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat tarafından açıklanan 112 acil eylem planı içerisine yer aldı. Ancak sonra da çalışmalar durduruldu. Selahattin başkanımıza şimdiden görevinde başarılar dilerken konuyu inceleyerek bu talebimizi değerlendireceğini umut ediyoruz” şeklinde konuştu.