Başkan Sami Er Son Noktayı Koydu Borç Resmi Belgeli!

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, Büyükşehir Belediyesinin borç tartışmalarına son noktayı koydu. Başkan Er, açıklanan borç miktarının resmi belgeli olduğunu ve önceki dönemde görev yapan belediye yetkilileri tarafından ıslak imzalı ve mühürlenmiş belgelerle meclisin bilgisine sunulduğunu söyledi.

Başkan Sami Er Son Noktayı Koydu Borç Resmi Belgeli!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Devasa borcun üzeri kapatılmak için algı yapılıyor

31 Mart’ta gerçekleştirilen seçimlerde Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Sami Er, görevi devraldıktan sonra meclis toplantısında Büyükşehir Belediyesi’nin toplam borcunu 17 milyar lira olarak açıkladı.

Başkan Sami Er Son Noktayı Koydu Borç Resmi Belgeli!

Başkan Er, toplantıda, belediye personellerinin maaşlarının ödemek ve kaynak bulmak için bazı dükkanları satmak istediklerini ancak kaynak bulamadıklarından meclis tarafından daha önce verilen kredi yetkisiyle birlikte bankadan 85 milyon kredi çekerek maaş ödediklerini açıklamıştı.

Ancak bazı medya kuruluşları eski başkan dönemindeki kalan devasa borcun üzerine kapatmak için Sami Er’in meclisten yetki almadan kredi çektiğini iddia etmişti. Er, sosyal medya hesabından mecliste yaptığı konuşmanın videosunu paylaşarak adeta tartışmalara son noktayı koydu. 

Gürkan kendini yalanladı

Borç tartışmalarına ilişkin açıklamada bulunan Malatya Büyükşehir Belediyesi eski başkanı Selahattin Gürkan, Malatya Büyükşehir Belediyesi’nin borcunun 3 milyar 605 milyon TL olduğunu söyledi. Ancak Gürkan, mart ayı meclis toplasında Büyükşehir Belediyesi’nin borcunu 8 milyar TL olarak açıklamıştı. Gürkan’ın bir buçuk ayda birbiriyle çelişen açıklamalarda bulunması Malatya kamuoyunda Gürkan kendini yalandı şeklinde yorumlandı.