Malatya'ya yeni meydan

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılması planlanan meydan için ilk adım atıldı ve eski belediye binasının yanındaki Ziraat Bankası'nın yıkımı gerçekleştirildi. Meydanda bulunan Esenlik Marketi ile hali hazırda işletmesi devam eden çay bahçesi de önümüzdeki günlerde kaldırılacak.

Malatya'ya yeni meydan

ZİRAAT BANKASININ YIKIMI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Malatya Büyükşehir Belediyesinin eski Belediye Başkanı Ahmet Çakır döneminde Ziraat Bankası yeri ile eski Tekel binası alanındaki Büyükşehir Belediyesine ait arsanın takası ile ilgili protokol imzalanmıştı. İmzalanan protokol kapsamında Malatya Büyükşehir Belediyesi, İnönü Caddesi’ndeki bin 135 metrekare arsa üzerine 3 bin 600 metrekare kapalı alana sahip binayı yaparak Ziraat Bankasına teslim eti ve önceki gece Büyükşehir Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat’ın talimatıyla Ziraat Bankasının yıkımı gerçekleştirildi. Yıkım esnasında yaşanabilecek olumsuzluklara karşın AKSA doğalgaz ekipleri hazır bulunduruldu.

MALATYA GÜZEL BİR MEYDANA KAVUŞACAK

Önümüzdeki günlerde meydanda bulunan Esenlik Marketi ile hali hazırda işletmesi devam eden çay bahçesi de kaldırılacak. Burası daha çok yeşil alan ağırlıklı bir meydan olacak. Yürüyüş yolları, bisiklet yolları, kenarında kamelyalarla birlikte önemli bir dinlenme alanı haline dönüşecek. Bu alan peyzaj çalışmaları ve sosyal dokular ile prestijli bir hale dönüşecek. Şimdilik meydanda yapılacak geçici bir düzenlemenin ardından detaylı meydan projesi 31 Mart sonrasında hayata geçirilecek. Meydandaki yapıların yıkım ihalesi Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından, 180 bin 500 TL muhammen bedelli ‘hurda karşılığı yıkım’ koşuluyla geçtiğimiz günlerde yapılmıştı.