Malatya'da bayram boyunca ücretsiz olsun!

Malatya'da Ramazan Bayramı'nın ilk günü halk otobüsleri ücretsiz olarak hizmet verecek. Ancak birçok vatandaş, diğer illerde bayram boyunca otobüslerin ücretsiz olduğunu belirterek duruma tepki gösterdi. Vatandaşlar, bayram boyunca ulaşımın ücretsiz olmasını talep ediyor.

Malatya'da bayram boyunca ücretsiz olsun!

Malatya Büyükşehir Belediyesi'nin uygulaması ile bayramın ilk günü toplu taşımada ücret alınmayacak. Bu sayede vatandaşlar, mezarlık ziyaretlerini ve akraba gezilerini daha rahat yapabilecek. Ancak vatandaşlar, diğer illerde 3 gün boyunca halk otobüslerinin ücretsiz olduğunu belirterek, deprem bölgesi olan Malatya’da 1 gün ücretsiz olmasına tepki gösterdi.

Malatya'da bayram boyunca ücretsiz olsun!

İstanbul’da dahi ulaşımda üç gün ücret alınmadığını ifade eden bir vatandaş,“Üç gün ücretsiz olsun. İstanbul’da üç gün boyunca ücretsiz oluyor da Malatya da neden bir gün? Zaten ulaşım çok pahalı. Deprem bölgesi olmasına rağmen Türkiye'nin en pahalı ve insafsız memleketi oldu maalesef” dedi.

Malatya'da bayram boyunca ücretsiz olsun!

Başka bir vatandaş ise üç gün ücret alınmamasının kendilerini çok mutlu edeceğini, yeni seçilen belediye başkanının vatandaşların talebini geri çevirmeyeceğini belirterek şu ifadeleri kullandı:“Belediyemizden ricamız, bu uygulamayı bayram boyunca devam ettirmesi. Bu sayede hemşerilerimiz daha rahat bir şekilde bayramlaşabilir."