'Korsan elektrikçilere' dikkat

Piyasada iş yapan 'korsan elektrikçilere' dikkat edilmesi uyarısında bulunan Elektrikçiler Esnaf ve Sanatkârları Odası Başkanı İbrahim Halil İçen, 'Can ve mal güvenliğiniz için tüm elektrik işlerinizi oda üyesi olan yetkili elektrikçilere teslim ediniz' dedi.

'Korsan elektrikçilere' dikkat

Gazetemize açıklamalarda bulunan Elektrikçiler Esnaf ve Sanatkârları Odası Başkanı İbrahim Halil İçen, göreve geldikleri tarihten itibaren üyelerin mesleki sorunları ile yakından ilgilendiklerini belirterek, sorunların çözümü noktasında birçok toplantı gerçekleştirdiklerini söyledi. Oda olarak 5362 sayılı yasaya ve kanunlara tabi olduklarını hatırlatan İçen, “Odamızın amacı üyelerimiz ve meslektaşlarımızın mesleki faaliyetlerini kolaylaştırmak, teknik ihtiyaçlarını karşılamak kurumlar arasındaki diyalogları yürütmek odamızın kuruluş amaçlarından birkaç tanesidir. Üyelerimizin bizlere layık gördüğü bu göreve geldiğimiz tarihten beri birçok faaliyetleri içinde bulunup üyelerimizin mesleki sorunları ile yakından ilgilenip gerektiğinde kurumlar ile istişare toplantılarında sorunların çözümü noktasında birçok toplantı yaptık” diye konuştu.

Tüketici bilinçlenmeli

İçen, tüketicileri bilinçlendirmek ve korsan elektrikçilere dikkat çekmek için proje hazırladıklarını vurgulayarak, “Bu projemizde odamıza kayıtlı bulunan esnaf ve sanatkârlarımızın işlerini daha iyi yürütebilmeleri ve yetkisiz kişiler tarafından yapılan işlerden doğan arızalardan ötürü vatandaşların mağduriyet yaşamalarını önlemekle birlikte tüketicilerin bilinçlenmesi ve memleketimize faydalı olacağını düşündük. Bu faaliyetimiz Malatya Büyükşehir Belediyesine ait billboardlarda yayınlanmasıyla hayata geçmiş bulunmaktadır. Billboard yayınlarında odamıza kolaylık sağlayan Malatya Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğüne teşekkür ederiz. Uygulamanın müteahhit firmalar ve iş taahhüttü veren vatandaşların özen gösterip yetkili kişilere işlerini teslim etmesi, hem yapılan işlerin daha kaliteli olmasıyla birlikte mağduriyet yaşamamaları konusundan büyük önem arz etmektedir. Faaliyetimiz Malatya’mıza esnaf ve sanatkârlarımıza hayırlı olmasını diler saygılar sunarım” açıklamasında bulundu.