Genç muhtarlar sahada

31 Mart'ta yapılan Mahalli İdariler seçimlerinde Malatya'nın farklı mahallerinde muhtar seçilen genç muhtarlardan Tolga Toy ve Fatih Gönültaş, mahallerindeki sorunları tespit ederek, sorunlara çözüm ürettiklerini kaydettiler.

Genç muhtarlar sahada

31 Mart 2019 tarihinde yapılan seçimlerde Yeşilyurt ilçesi Çukurdere Mahallesine Muhtar seçilen Fatih Gönültaş ile Battalgazi ilçesi Aslantepe Mahallesine Muhtar seçilen Tolga Toy, gazetemizi ziyaret ederek, hedeflerini ve çalışmalarını anlattılar.

Mahallenin tamamını her gün dolaşıyorum

Altı muhtar adayı arasından ezici bir çoğunlukla seçildiğini belirten Çukurdere Muhtarı Fatih Gönültaş, mahallenin kendisine verdiği güvene layık olmak için gece gündüz demeden sürekli bir çalışma içerisinde olacağını söyledi. Gönültaş, “Aday olurken sloganımız şuydu; komşusu açken tok yatmayacağıma dair söz vermiştim. Ramazan ayında bu vesileyle mahallede yardıma muhtaç vatandaşlar için elimizden geleni yaptık. Zekat ve fitrelerinde yaklaşık 30 bin lira mahallemizdeki ihtiyaç sahiplerine dağıttık. Hiçbir kurum kuruluştan yardım almadan bu yardımları gerçekleştirdik. Esnaf ve mahalleliyle birlikte mahallemizi yönetmek için çalışmalar yapıyoruz. Aday olurken en geç olanı bendim ama mevcut muhtarla aynı soyadı taşımamızın benim için bir handikaptı. Genç olmam benim için dezavantajdı ama iyi çalışarak seçime kazandık. Her evi bir defa kesin bazı evlere iki kere gittim bu şekilde seçimi kazandık. Mahallemizin bazı eksiklikleri var tespit ettik gerekli çalışmaları yapacağız. Mahallenin tamamını her gün başta başa dolaşıyorum sıkıntı var mı diye mahallemize en iyi şekilde hizmet edeceğiz” dedi.

Mahallemizle sürekli iç içe oluyoruz

On dört aday arasından eşinin desteğiyle seçimi kazandığını dile getiren Aslanbey Mahallesi Muhtarı Tolga Toy ise, “Bu bir seçim, seçimin kazananı mahalle oldu. Seçimi kazanmamda eşimin çok etkisi oldu. Biz önce dost kazanmak istedik ondan sonra seçimi kazandık. Oy veren vermeyen herkes memnun.  31 Mart yerel seçimlerini kazandıktan sonra mazbatamızı alır almaz başladık. Mahallemizin sorun ve eksikliklerini bildiğimiz için özellikle kaldırım ve kilit taşı gibi durumları ilgili kurumlara bildirdik onarıldı. Sokak lambaları mahallenin en büyük sorunuydu yanmayan lambaları bildirip yapılmasına sağladık. Mahallemizle sürekli iç içe oluyoruz. Bundan sonraki süreçte yoğun geçek mahallemize hizmet için yoğun çaba içerisinde olacağız. Uyurken bile çoğu zaman mahalleye ne yapabilirim diye düşünüyorum. Özellikle genç muhtarlarla fikir alış verişinde bulunma gayreti içerindeyiz. Azalarımız ve mahallelimizle fikir öneri ve talepleri karşılamaya çalışıyoruz. Hiçbir talebi olmaz diye karşılamıyoruz. Kurumlara gerekli müracaatları yaparak takipçisi oluyoruz” diye konuştu.