İmar tam bir komedi

Saadet Partisi(SP) Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Osman Cemali Marasalı, şehir merkezinde 50 yıldır uygulanan imarın tam bir komedi olduğunu belirterek, 'İmar problemlerini de en kısa sürede halledeceğiz. İmar rantında yaşanan haksızlıklara son verip, şehrin doğusuna ayrı imar yoğunluğu, batısına ayrı imar yoğunluğunu kesinlikle uygulamayacağız' dedi.

İmar tam bir komedi

Marasalı, 31 Mart yerel seçim çalışmaları kapsamında SP İl Teşkilatıyla birlikte Malatya Gazeteciler Televizyoncular Cemiyetini (MGTC) ziyaret etti. Ziyarette konuşan Osman Cemali Marasalı, vaatlerini açıklamak için burada olduğunu ifade ederek, “31 Mart'ta, iki vizyon yarışa giriyoruz. Bugün 3 adayız ama karşımızdaki adaylar, Malatya'da yeşil alan, yaşam merkezi, bina, yol, asfalt, kaldırım propagandası yaparken, biz bunları yapmayacağımızı taahhüt ediyoruz. Bunlar zaten belediyeleri olmazsa olmaz, rutin işleri. Selahattin Beyin iki önemli vurgusuna özenle değinmek istiyorum. Birincisi, bir entegrasyondan bahsediyor, 'Sosyal entegrasyon yapacağım' diyor. Bu lafı ben şiddetle reddediyorum. Nedeni, Malatya'da yaşayan herkes bir Malatyalıdır. Dolayısıyla Malatya'da Kürt, Türk, Alevi, Laz, Çerkez diye bir ayrım yoktur. Bunu reddettiğimiz ve Malatya'da yaşayan herkesi kardeşimiz olarak gördüğümüz için bir entegrasyona gerek olmadığını vurgulamam gerekiyor. İkinci olarak, 'Sosyal katılımcılıktan' bahsediyor. Zaten kent konseyi ile bu başarılmış, ama kent konseyi maalesef, serbest bırakılmıyor” diye konuştu.

İstihdamda adaleti vaat ediyoruz

Vaatlerinden en önemlilerinden bir tanesinin de, basın özgürlüğü olduğuna vurgu yapan Marasalı, “Ben sizlere 20 bin adet satacak bir gazete vaat ediyorum, belediyeyi eleştirme hakkı veriyorum, kendi hür iradeniz ile yayın yapmayı ve kendi ayaklarınızın üzerinde durmayı vaat ediyorum. İkincisi, dürüstlük bir meziyet değil, mecburiyettir. Yüzde yüz dürüst olmayı vaat ediyorum. Önce kendimize, sonra belediye çalışanlarına karşı dürüstlüğü vaat ediyorum. Ramazan ayını bir eğlence kültüründen çıkartarak, bir öğrenme kültürüne dönüştüreceğiz. Şehir merkezindeki 50 yıldır uygulanan imar komedisine son vereceğiz.  Oralarda imar problemlerini de en kısa sürede halledeceğiz. İmar rantında yaşanan haksızlıklar son vereceğiz, şehrin doğusuna ayrı imar yoğunluğu, batısına ayrı imar yoğunluğunu kesinlikle uygulamayacağız. Şehrin doğu yakasında bulunan kanalizasyon problemini 2 yıl içerisinde halledeceğiz.  İmarda, hizmette ve istihdamda adaleti vaat ediyoruz” dedi.

Siyasi amaçlı şov olarak temel attılar

Marasalı, yatırımcıların önündeki engelleri kaldırarak Malatya’ ya yatırım çekeceğini söyledi. Marasalı, “Bu sayede 10 bin işsiz gencimize iş vaat ediyorum. Belediye'de istihdam değil, belediye gölgesinde yapılacak olan fabrikalarda 10 bin işsiz gencimize iş vaat ediyorum. Bunun yanında yatırımcının önünü açmayı, harç dışında haraç almamayı vaat ediyorum. Güney ve Kuzey Kuşak yollarını bir yıl içerisinde bitirerek Malatya'da ana arterlerin sayısını 4'e çıkarmayı, trafik sorununu çözmeyi vaat ediyorum. Beş yıl içerisinde Malatya'daki otopark kapasitesini 10 bin araca çıkartmayı vaat ediyorum. Malatya Çevre yolu altı bizim için çok büyük bir nimet. Oraya henüz el sürmediler, iyi ki de sürmediler. Orayı da Fahri Kayahan ve Karakavak bölgesi gibi sadece oturum merkezi, konut alanı olarak değerlendireceklerdi. İnşallah bizim Başkanlığımız döneminde çevre yolu altında en az iki merkez oluşturacağız. Kiltepe ile Tandoğan arasında iki alt merkez meydanıyla, cami, ticaret merkezi, iş hanlarıyla, hastanesiyle bir alt merkez oluşturacağız. Temelini attıkları Battalgazi Devlet Hastanesinin orada yapılmasının uygun olmadığını ifade ettik. Sadece siyasi amaçlı şov olarak temel attılar. Ama o hastane orada olmaz. Çünkü Dünya Sağlık Örgütü, hastaneler arasında 15 dakikalık bir mesafe koymuştur” şeklinde konuştu. MGTC Başkanı Fatih Avcı, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.