Malatya'yı Elazığ tanıtacak

Gazetemizin birkaç kez dile getirdiği Malatya'nın turizminin tanıtılması ve bu amaçla kentte özel turların düzenlenmesi tur operatörlerine Malatya'nın tanıtımının yapılması önerisini Elazığ değerlendirdi.

Malatya'yı Elazığ tanıtacak

Bu amaçla Elazığ Kültür ve Tanıtma Vakfı tarafından ‘Malatya-Elazığ Turizm Destinasyonu Tanıtım’ programı düzenlendi. 4 gün sürecek olan gezi ve tanıtım programı Elazığ Kültür ve Tanıtma Vakfı tarafın hayata geçirilecek. Düzenlenen tanıtım gezisi Malatya ve Elazığ illerini kapsayacak. Programa Fırat Kalkınma Ajansı ’da destek verecek. Programın tanıtım bölümünü ise Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Orta Anadolu Bölge Temsil Kurulu üstlenecek. Gezi programı 11 Nisan 2019 tarihinde Malatya’dan başlayacak. Akşam yemeğini Çamlıca Restoranda yiyecek olan ekibe, Sanat Sokağı, Fotoğraf Müzesi, Mânia Malatya, Kanalboyu gezdirilecek. 2. gün programında ise Darende Somuncu Baba, Levent Vadisi gezildikten sonra Hacı baba Restoranda öğle yemeği yenilecek ve ardından Şire pazarı gezisi, Battalgazi Kervansaray tanıtımı,  Ulu Cami ve Aslantepe gezisinin ardından heyet Elâzığ’a geçecek. 2 Gün süresince Elâzığ’ı da inceleyecek olan ekip 4. Günün sonunda Ankara’ya dönecek. Gezi programında ise Malatya üzerinden Nemrut gezisi yer almadı.

Turizme katkı sunacak

Yapılan araştırma ve inceleme gezisinin ardından Tur operatörlerinin hazırlayacakları rapor ve yapacakları tanıtım çalışmalarının ardından bölgeye yönelik Turizm hareketlerinin canlanması bekleniyor. Konuyla ilgili gazetemize Konuşan TURSAB Orta Anadolu Bölgesel Temsil Kurulundan Servet Aykaç ise serzenişte bulunarak, defalarca Malatya Büyükşehir Belediyesi yetkililerine ulaşmaya çalıştık. Malatya’yı siz bize tanıtın. Biz size turist getirelim, turizmi canlandıralım dedik. Bizi kimse muhatap almadı. Bu konuda bizlere destek veren Elazığ Kültür ve Tanıtma Vakfı’na teşekkür ediyorum” dedi.