Hac takvimi belirlendi

2019 yılı hac sezonu hazırlıklarına başlandı. Diyanet İşleri Başkanlığı, Suudi Arabistan Hac Bakanlığı ve Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği ile ortaklaşa alınan kararda, hac kayıt kabul tarihleri ilk defa hacca gidecekler için 8-14 Aralık tarihleri arasında ön kayıt yapmaları istendi.

Hac takvimi belirlendi

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) üyesi Sofuoğlu Turizm temsilcisi Bünyamin Özdemir, “2019 hac kuraları ile ilgili takvim 5 Aralık tarihi itibarıyla açıklandı. Bizde bu açıklamanın ardından hemen 2019 yılı Hac kayıtlarını almaya başladık. Zaten 2018-2019 Umremizi yapıyorduk. Hacca yönelik ortalama bu yıl Diyanet İşleri Başkanlığında müracaat eden takribi 26 bine yakın Hacca gitmeyi bekleyen İnsanların başvurması beklenmektedir. Geçen yıl ilimizden 800'e yakın Hacı Malatya'dan kutsal topraklara gitti. Bunların yüzde 60’ını Diyanet götürdü yüzde 40’ını da bizim gibi Turizm acenteleri götürdü. Hacca gitmek için hacı adaylarımız ister Diyanet ile ister bizim gibi özel bir şirkette gitmesine olanak sağlanmaktadır. Vatandaşlarımız ister Diyanet aracılığıyla ister bizim gibi şirketlere de yazılabilir. Kura sistemi açıldıktan sonra saat 9’dan itibaren ortalama yarım saat içerisinde Sofuoğlu olarak biz kontenjanlarımızı dolduruyoruz. Vatandaşımızın bunu bilmesi lazım. Diyanetle ayın 11'inde kadar kayıt yapılabiliyor. Biz Sofuoğlu olarak Malatya’da A grubu acente olarak hizmet veriyoruz. Uluslararası (IATA) acentelik imkânına resmi olarak A grubu seyahat acentaları olarak Malatya’da hizmet veriyoruz. Sofuoğlu olarak biz Malatyalıların daima hizmetindeyiz. Hacı adaylarımızdan kaliteli bir hizmet güvenilir bir Hac yapmak istiyorlarsa, kuradan önce bizimle irtibata geçmelerini istiyoruz” dedi.

ÖN KAYITLAR 8 ARALIK’TA BAŞLIYOR

Bünyamin Özdemir, “Bakanlıklar arası Hac ve Umre Kurulu toplantısında alınan kararlar gereği 2019 yılında ilk defa hacca gidecek hacı adaylarının ön kayıtları 8-14 Aralık tarihleri arasında yapılacak. 2018 yılı hac kuralarına katılıp hacca gidemeyenlerin kayıt yenileme işlemleri ise 8 Aralık 2018 tarihinde Diyanet işleri Başkanlığı tarafından yapılacak. 2019 hac kuraları ise 28 Aralık 2018 tarihinde Diyanet İşleri Başkanlığında çekilecek. Kurada adları çıkan hacı adaylarının kesin kayıtları ise 2-11 Ocak 2019 tarihinde, yedek kayıtlar ise 17-25 Ocak tarihlileri arasında yapılacak.  Hacca gidecek adayların da kutsal topraklara gidiş seyahatleri 4 Temmuz,5 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilecek dönüşler ise 16 Ağustos -13 Eylül tarihleri arasında gerçekleşecek” diye konuştu.