Teşkilatın görüşü önemli

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, birçok ilçede teşkilatın görüşleri doğrultusunda aday belirleme yöntemleri oluşturduklarını ve bu çerçevede anket ve kamuoyu yoklamaları yaptıklarını söyledi.

Teşkilatın görüşü önemli

31 Mart 2019’da yapılacak yerel seçimlerle ilgili CHP Malatya İl Başkanlığında basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Kiraz, Cumhuriyet Halk Partisi olarak önümüzdeki yerel seçimleri çok önemseyen bir anlayışla hareket ettiklerini belirterek, “Onun için ince eleyip sık dokuyoruz. Uzun süredir bir çalışma yürüttük. İlçelerde aday adaylarımızın ön seçimi yapılması noktasında parti teşkilatının görüş ve düşünceleri olmuştu. Biz de bunu olumlu olarak değerlendirdik ve bu konuda görüş bildiren hem aday adayları hem örgütün, hem kamuoyunun, Hekimhan, Doğanşehir, Kuluncak’ta eğilim yoklamalarını tamamladık. Onun dışında birçok ilçede de aday adaylarımızın ve örgütümüzün görüşleri doğrultusunda aday belirleme yöntemleri oluşturduk. Bu çerçevede anket ve kamuoyu yoklamaları sürüyor. Hiçbir adaya daha yakın veya uzak mesafede değiliz. Bütün aday adaylarımıza eşit mesafede durduğumuzu ifade ettik. Ve bugün aynı kararlılıkla bunu sürdürüyoruz. Hangi bölgede kim aday gösterilmek isteniyorsa ya da kimi belediye başkanı görmek istiyorlarsa o bölgede adayı belirlemek için bir yöntem geliştiriyoruz’’ dedi.

3 ilçede eğilim yoklaması yaptık

Kiraz, “Üç ilçede yaptığımız eğilim yoklamalarında bir başka partinin eğilim yoklamaları ile kıyaslanmayacak şekilde demokratik bütün usullerin işlendiği, bizzat gizli oylamaların yapıldığı, seçim oylarının bizzat seçim mahallinde açıklandığı, kimin kaç oy aldığının belli olduğu bir eğilim yoklaması gerçekleştirip, kamuoyunu kandırmıyoruz. Diğer yerlerde de kim çıktıysa o adayımızı ilan edeceğiz. Son karar mercii parti meclisinindir. 6 Aralık’ta parti meclisimiz toplanacak ve Malatya’nın önemli sayıda ilçe ve büyükşehir adayının açıklamasını bu parti meclisimizden bekliyoruz. Diğer ilçelerle ilgili seçim çalışmalarımızı da hız kesmeden sürdürüyoruz. Örgütümüz bizzat sahada hem partimizin durumunu, hem kamuoyunun nabzını ölçmekte, hem de hangi adaylar daha başarılı olur diye vatandaşın görüşü alınıyor. Bizim belediyelerimiz halktan yana, halkçı belediyelerdir. İki belediyemiz var ve mutlaka ilçe sayımızı artırmak istiyoruz. Büyükşehir yarışında iddialı olmak istiyoruz. Halkına hesap veren, şeffaf, hizmeti önceleyen, kimseyi dışlamayan bir belediyecilik anlayışını Malatya ilçelerine yerleştirmek istediklerini’’ ifade etti. Türkiye Cumhuriyeti en büyük devrimini kadın hakları noktasında gerçekleştirdiğini söyleyen Kiraz, “Bugün aynı zamanda ‘Kadın Hakları’ günü, Türk kadınına gerek Medeni Kanun, gerek seçme seçilme hakkı gibi haklar verilmiştir. Kadın, siyasi, ekonomik, kültürel hayatta da geri bırakılmış durumda. CHP olarak kadın hakları ile ilgili mücadelemizi sürdürdüğümüzü de ifade etmek istiyorum. Bizim için kadın birinci sınıf vatandaştır ve erkekle yan yana siyasi, ekonomik hayatta toplumun her alanında var olmalıdır. Günümüzde kadın cinayetleri, cinsel istismar ve şiddet ile ilgili konular da artıyor, bunlarla da mücadelemizi sürdüreceğiz’’ şeklinde konuştu.