Eski TÜİK binası talan edilmiş durumda

Malatya'nın Battalgazi ilçesi Zafer Mahallesi Karagül Sokakta yıllarca TÜİK binası olarak hizmet veren 3 katlı bina, şimdilerde uyuşturucuların mekanı haline gelmiş durumda. Mahalle sakinleri, TÜİK'in taşınmasıyla birlikte binanın harabeye döndüğüne dikkat çekerek, 'Devletin malına sahip çıkılmasını istiyoruz. Yazık değil mi devletin malına, her gelen içeriye gidip buradan bir şeyler çalıyor. İçerisi talan edilmiş durumda' şeklinde tepkilerini dile getirdiler.

Eski TÜİK binası talan edilmiş durumda

Malatya'nın en önemli yerlerinden biri olan Vali Konağının hemen arkasında bulunan ve yıllarca TÜİK Bölge Müdürlüğü olarak hizmet veren bina, uyuşturucu ve hırsızların kullandığı mekan haline gelmiş durumda. Beylerderesi bölgesinde 2019 yılında yapımı tamamlanan TÜİK Malatya Bölge Müdürlüğü taşınmasıyla birlikte Zafer Mahallesi'nde bulunan eski TÜİK binası kaderine terk edildi. TÜİK tarafından boşaltıldıktan sonra Milli Emlak'a devredilen bina, iddialara göre hiç bir işlem yapılmadığı için hurdacı, demirci, madde bağımlılarının uğrak yeri haline geldi. Mahalle sakinleri, binanın içerisinin talan edildiğini, Devletin malına sahip çıkılması gerektiğini vurgulayarak,  binanın satılmasını ya da değerlendirilmesini talep ettiler.

Yazık değil mi devletin malına?

Konuyla ilgili gazetecilere açıklamada bulunan Mehmet Baykara, bina yapıldıktan sonra TÜİK binası olarak kullanıldığını anımsatarak, "Daha sonrasında 7 sene önce bu binayı bırakarak taşındı. Burası böyle perme perişan kaldı. Hurdacıları, demircileri, madde kullananları içinden çıkmıyor binanın. Eskiden binanın arka tarafından bir yol geçiyordu. Yan taraftaki bina sakinlerine söyledik ve muhtarla birlikte mahalle bekçilerini çağırıp söyledik. Bir şekilde o yolu kendi imkanlarımız ile kapattık. Muhtar Sayın Valimize iletti durumu ama herhangi bir gelişme olmadı. Bizler mahalle sakinleri olarak buranın temizlenmesini istiyoruz. Devletin malına sahip çıkmasını istiyoruz. Yazık değil mi devletin malına. Her gelen içeriye gidip buradan bir şeyler çalıyor. İçerisi talan edilmiş durumda. Buranın değerlendirilmesi gerekiyor. Ya satsınlar, ya da değerlendirsinler" dedi. 

Güvenlik sağlansın

Metruk binanın içerisine art niyetli insanların girdiğini ve bu nedenle kendilerini güvenli hissetmediklerini söyleyen ismini vermek istemeyen bir vatandaş da, "Burası yıllardır bu halde. Bizler artık bıktık. Her defasında yetkili mercilere başvuruda bulunuyoruz ama sonuç çıkmıyor. Binanın güvenliğinin sağlanmasını istiyoruz. Çocuklarımız bu sokaktan akşamüzeri geçemiyor. Her an nereden ne çıkacağı bilinmiyor. Bir çözüm getirilmesini istiyoruz. Biz kapıları kendimiz kapattık. Tel bağlıyoruz ama nafile. Gelip kesiyorlar teli ve içeriye giriyorlar" diye konuştu. Haber-Foto: Nevzat Kanar
 

Eski TÜİK binası talan edilmiş durumda
Eski TÜİK binası talan edilmiş durumda
Eski TÜİK binası talan edilmiş durumda