Düzenlemeyi kabul etmiyoruz

Doktorların maddi haklarının iyileştirilmesine yönelik düzenlemenin diğer sağlıkçıları kapsamamasına tepki gösteren Sağlık-Sen Malatya Şube Başkanı Mehmet Bingöl, hekim dışı personelin üvey evlat olmadığını söyledi. Bingöl, 'Bu düzenlemeyle sağlık çalışanları arasında zaten var olan ücret adaletsizliğinin iyice artıracak. Adaletsiz ve hakkaniyetsiz bu düzenlemeyi eksik buluyor ve asla kabul etmiyoruz' dedi.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Düzenlemeyi kabul etmiyoruz

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından önerilen TBMM’de pratisyen hekimlere 2 bin 500, uzman hekimlere 5 bin TL maaş artışının kabul edilmesinin ardından Sağlık-Sen ve Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası Malatya Şubesi üyeleri, Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisi bahçesinde eylem yaparak basın açıklamasında bulundu. Grup adına basın açıklamasını yapan Sağlık-Sen Malatya Şube Başkanı Mehmet Bingöl, TBMM Genel Kurulu'nda tüm partilerin oybirliği ile kabul edilen düzenlemenin adaletsiz ve hakkaniyetsiz olduğunu söyledi. 

Hekim dışı personel üvey evlat değildir

Yapılan düzenlemenin hekimler adına memnuniyet verici bulmakla birlikte düzenlemeden hekim dışı personelin ayrı tutulmasını son derece yanlış ve olumsuz olarak değerlendiren Bingöl, "Bu düzenlemeyle sağlık çalışanları arasında zaten var olan ücret adaletsizliğinin iyice artacağına dikkat çekmek istiyoruz. Bu nedenle sağlık çalışanları arasında ayrım yapan, Çalışma barışını ve ekip ruhunu bozan, adaletsiz ve hakkaniyetsiz bu düzenlemeyi eksik buluyor ve asla kabul etmiyoruz. Buradan bir kez daha haykırıyoruz. Sağlık bir ekip işidir ve temizlik personelinden uzman hekimine kadar tüm çalışanlar bu ekibin ayrılmaz ve vazgeçilmez bir parçasıdır. Yapılacak olan her türlü düzenleme bu ekip ruhuna zarar vermeden tüm çalışanları memnun edecek bir şekilde yapılmalıdır. Aksi halde yapılan düzenlemeler sisteme fayda değil zarar verecek ve sağlıktaki kötü gidişat artarak devam edecektir. Sahada her türlü zorluğa rağmen fedakârca mücadele eden sağlık çalışanlarımızı bir nebze olsun rahatlatmak yerine yaptığı her düzenlemeyle yeni bir kaos yaratan Sağlık Bakanlığı yetkililerine buradan sesleniyorum. Yeter Artik...! Hekim dışı personel üvey evlat değildir" dedi. 

Aklı-selim adımlar atılsın

Hekimlere yapılan zamların tüm çalışanlara yapılmaması durumunda iş bırakma eylemlerinin devam edeceği vurgulayan Bingöl, "Şimdi birlik zamanı sağlık ordumuz için haklı talebimiz için meslek onurumuz için birlik zamanıdır. Bunu herkes bilsin; Sağlık Sen olarak böyle bir yanlıştan acilen dönülmesini istiyoruz. Şöyle ki verilen zamma itirazımız yok. Herkesi kapsamadığına itirazımız var Pandemi'nin en yoğun günlerinde selde afetlerde depremde olağanüstü her şart ve koşulda meydanlardaydık. Ancak sağlık çalışanlarının önemli bir kesimini yok sayarak yapılan bu düzenleme, yüz binlerce sağlık çalışanımızı üzmüş ve isyan noktasına getirmiştir. Fedakar sağlık çalışanlarının çok büyük bir kesimi, üvey evlat muamelesi görmeyi hak etmediği gibi bunu sineye çekmesi de mümkün değildir. Sağlık Bakanlığından aklı-selim adımlar atmasını bekliyoruz. Yaşanabilir ücret politikası için tüm Türkiye de iş bırakma eylemine devam edilecektir. Sağlık çalışanlarına yapılan en büyük haksızlık, onları birbirine düşürmektir. Biz buna itiraz ediyoruz. Artık sağlık çalışanlarının insani ve mesleki onuruna yaraşır bir ücret düzenlemesi yapılıncaya kadar ve hakkımızı alana kadar eylemlerimize devam edeceğimizi kamuoyu ile paylaşıyoruz" diye konuştu.