Deprem konutlarında son durum ne?

Asrın felaketinde en çok yıkımın yaşandığı şehirlerden olan Malatya'da 1 yıl içinde 776 adet yatırım projesi gerçekleştirildi. Deprem projeler hakkında bilgi veren AK Parti Malatya Milletvekili İnanç Siraç Kara Ölmeztoprak, 48 bin konut inşasının devam ettiğini söyledi.

Deprem konutlarında son durum ne?

Malatya’da hayata geçirilen projeler ve yapılan yatırımlarla ilgili bilgi veren AK Parti Malatya Milletvekili İnanç Siraç Kara Ölmeztoprak, yapılan yatırımların 540 tanesinin kamu ve özel bütçeli kuruluşlar tarafından 236 tanesinin ise belediyeler tarafından hayata geçirildiğini söyledi. 

Konut Seferberliği Başlatıldı

Darende, Arapgir ,Arguvan, Yazıhan, Hekimhan, Battalgazi, Doğanşehir ve Kale ziyaretlerinde asrın felaketinin ardından başlayan konut seferberliğinin devam ettiğini dile getiren Ölmeztoprak, “Asrın felaketinde 77 bin 717 konut, 25 bin 302 köy evi, 27 bin 400 ahır/dükkân/ticari alan olmak üzere toplam 130 bin 419 bağımsız bölüm ağır hasar gördü. Evlerini kaybeden vatandaşlarımız için şehir merkezlerimizde ve kırsal mahallerimizde büyük bir konut seferberliği başlattık. Şubat ayı içerisinde 6 bin 181 konutumuzun Mart ayında 1700 konutumuzun kuralarını çektik, depremzede kardeşlerimize teslim ettik. 48 bin 837 konutumuzun daha yapımı devam ediyor. Önümüzdeki yılın ortasına kadar tüm hak sahiplerine konutlarını teslim edeceğiz. Yerinde dönüşüm çalışmalarımızda sürüyor. Yerinde dönüşüme 32 bin 583 vatandaşımız başvuru yaptı. Malatya’mızın altyapısını imar ve inşa için İller Bankamız aracılığıyla hibe desteği sağlıyoruz.  İnşallah Malatya’mızı afetten zarar gören tüm şehirlerimizi alt ve üstyapısıyla imar edecek, eski güzel günlerine kavuşturacağız” dedi. Deprem konutlarında son durum ne?