Yeni sanayi de kaç dükkan olacak? işte cevabı...

Asrın felaketinde en çok yıkımın yaşandığı şehirlerden olan Malatya'da 1 yıl içinde 776 adet yatırım projesi gerçekleştirildi. Deprem projeler hakkında bilgi veren AK Parti Malatya Milletvekili İnanç Siraç Kara Ölmeztoprak, yeni sanayi sitesinde 2 bin 400 iş yeri olacağını söyledi.

Yeni sanayi de kaç dükkan olacak? işte cevabı...

Malatya’da hayata geçirilen projeler ve yapılan yatırımlarla ilgili bilgi veren AK Parti Malatya Milletvekili İnanç Siraç Kara Ölmeztoprak, yapılan yatırımların 540 tanesinin kamu ve özel bütçeli kuruluşlar tarafından 236 tanesinin ise belediyeler tarafından hayata geçirildiğini söyledi. 

İlk etapta 714

Sanayi sitelerinde yapılan çalışmalar ile ilgili de bilgi veren Milletvekili Ölmeztoprak sözlerini şöyle sürdürdü; “Malatya 1. Organize Sanayi İlave Alan 2. Etap 1. Kısım altyapı çalışmaları devam ediyor. Yapılan çalışmalar 347 hektar-88 sanayi parselini kapsıyor. Organize Sanayi Bölgemize bir adet arıtma tesisi de inşa ediyoruz. Atık su Arıtma Tesisi bu yıl içinde tamamlanacak ve hizmete girecek. Cumhurbaşkanımızın kararı ile sanayi alanı ilan edilen 327 hektar alana kuracağımız Yeni Sanayi Sitesinde ilk etapta 714 işyeri yapılmak üzere sanayi alanında toplamda 2.400 işyeri yapılması planlanmaktadır”