Deprem konutlarına yerleşen öğrenciler okula nasıl gidecek?

Malatya Valisi Ersin Yazıcı, gazeteciler ile Güvenlik Bilgilendirme Toplantısında bir araya geldi. Kurası çekilen deprem konutlarına değinen Yazıcı, İkizce'deki okul durumuna hakkında açıklamada bulundu.

Deprem konutlarına yerleşen öğrenciler okula nasıl gidecek?

Malatya Valisi Ersin Yazıcı, Valilik binasında düzenlenen  Güvenlik Bilgilendirme Toplantısında gazeteciler ile bir araya geldi. 6 aylık sürçte kentteki güvenlik olaylarına ilişkin çalışmalar hakkında bilgiler veren Yazıcı, deprem konutlarına da değindi. İkizce bölgesindeki okul sorunun hakkında bilgi veren Vali Yazıcı, okul inşaası bitene kadar öğrencilerin taşımalı eğitim göreceğini söyledi.Deprem konutlarına yerleşen öğrenciler okula nasıl gidecek?

Eylülde açmak istiyorum

Deprem konutlarının inşa edildiği alanlardaki okulların durumu hakkında konuşan Yazıcı, "İkizce'de iki okulun projesi bitirildi. Zemin etüdü yapıldı. Bir 34 bir 24 derslikli okul yapılacak. Önce ilk ve orta okulu bitirmeye çalışacağız. Liseyi ilk başta düşünmüyoruz. Çünkü lisede puanlara göre dağılım düşünüyoruz. Eylüle kadar bitirebilir miyiz bilmiyorum. Eylülde oradaki okulu açmak istiyorum. Şu an gidenleri de taşıyacağız" şeklinde konuştu.