Kura'da ev çıkanlar dikkat! Sayılı gününüz var...

Malatya Valisi Ersin Yazıcı, gazeteciler ile Güvenlik Bilgilendirme Toplantısında bir araya geldi. Kurası çekilen deprem konutlarına değinen Yazıcı, konut çıkan vatandaşların 45 gün içerisinde konutlarını teslim almaları gerektiğini açıkladı.

Kura'da ev çıkanlar dikkat! Sayılı gününüz var...

Malatya Valisi Ersin Yazıcı, Valilik binasında düzenlenen  Güvenlik Bilgilendirme Toplantısında gazeteciler ile bir araya geldi. 6 aylık sürçte kentteki güvenlik olaylarına ilişkin çalışmalar hakkında bilgiler veren Yazıcı, deprem konutlarına da değindi. Vali Yazıcı kurada kendilerine konut çıkan vatandaşların 45 gün içerisinde konutlarını teslim almaları gerektiğini söyledi.

Vatandaşlar acele etmiyor            

Konut teslimiyle ilgili konuşan Vali Yazıcı, "200 küsur ev teslim edildi. Binalarımız hazır. Vatandaşlarımız evlerini almak için acele etmiyorlar herhalde. Köy evlerinde biraz gecikmemiz olacak konutların 40 günlük işi var.  İkizce'de 2 bin 60 adet evimiz hazır. Gelinciktepe'de bin 700 adet konut hazır. Yazıhan ve Doğanşehir hazır. Bir gariplik var. Biz yığılmalara karşı tedbir aldık. 5 bin 140 adet kura çektik. Öyle bir yoğunluk olmadı. Doğalgaz ve elektrik şirketleriyle görüştük, başvurular için. Kapıcı daireleri ayarlandı, bütün başvuru işlemleri orada yapılacak şekilde. Vatandaşlar ağırdan geliyorlar" dedi.Kura'da ev çıkanlar dikkat! Sayılı gününüz var...

45 gün içerisinde tamamlanmalı

Konut teslimleri hakkında bilgi veren Yazıcı, "Bir yoğunluk yok. Blok blok çalışıyoruz. Gelenide boş göndermiyoruz. Blok için de çağırdığımız gelmiyor. Konut çıkanlardan 253 kişi konteyner kentlerde kalıyor. Diğerleri kira yardımı alanlar. Şehir dışında olanlar var. Normal TOKİ tesliminde sakinlik oluyordu da deprem konutu diye yoğunluk olmasını bekliyorduk. Konteynerde kalıpta ev çıkanlar konteyner yönetimine burada ne kadar daha kalabiliriz diye soruyorlar.  Konut çıkanların 45 gün içerisinde teslim alması gerekir. En azından imza atmış olması gerekir" açıklamasını yaptı.