Bin 600 hektar imara hazır

Malatya Büyükşehir Belediyesi Kasım Ayı Meclis toplantısının IV. Birleşimi, Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan Başkanlığında gerçekleştirildi. Gündem maddeleri arasından yer alan Battalgazi ilçesi Hanımınçiftliği-Orduzu Mahallelerini kapsayan yaklaşık bin 600 hektarlık alanda 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı hakkındaki İmar ve Bayındırlık Komisyonu raporu kabul edildi.

Bin 600 hektar imara hazır

Malatya Büyükşehir Belediyesi Kasım Ayı Meclis Toplantısının IV. Birleşimi, Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan Başkanlığında yapıldı. Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonunda gerçekleştirilen toplantı, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Mazeret dilekçelerinin Meclis Üyelerinin bilgilerine sunulmasının ardından gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi. Bazı maddeler oy birliği kabul edilirken bazı maddeler ise ilgili komisyona havale edildi. 

En yüksek 5 kat olacak

Battalgazi ilçesi Hanımınçiftliği-Orduzu Mahallelerini kapsayan yaklaşık bin 600 hektarlık alanda 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı hakkındaki İmar ve Bayındırlık Komisyonu raporu kabul edildi. Raporla ilgili söz alan Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Latif Okyay, "Başkanım biliyorsunuz 2014’ten önce hem Orduzu Belediyemiz hem de Hanımınçiftliği Belediyemizin münferit plan yapma yetkileri vardı. Bağımsız şehir planları yapılıyordu. Bu bölgenin hem şehir entegresini hem de ulaşım akslarının düzenlenmesi hem ikinci bir plan yapılması açısından yapılan bir projedir. Daha önceki planlarında yeşil alan ve sosyal alanlar yüzde 20 civarındaydı şu anda yüzde 40’ın üzerine çıkmış oldu. Buradaki en yüksek katımız 5 kat olacak" diye konuştu.