Battalgazi'nin çehresi değişecek

Göreve gelir gelmez ilçenin çehresini değiştirecek birçok projeye imza atan Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, Derme Deresi projesinin bölgenin gelişimine katkı sağlayacağını vurguladı. Güder, projenin 3 milyonluk ihalesinin tamamlandığını belirterek, '2020 yılında en az bir km'lik dere kısmın ıslahı, peyzajı, çevre düzenlemesini tamamlayıp Battalgazi'mizin hizmetine sunacağız' dedi.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Battalgazi'nin çehresi değişecek

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, Net Haber Gazetesini ziyaret etti. Ziyarette konuşan Güder, 2020 yılında bir çok projeyi hayata geçirmek istediklerini dile getirerek, 2020 yılında Derme Deresi projesiyle 8 milyonluk bir yatırımı bölgeye kazandıracaklarını söyledi. 

İmar sorunu kangren haline dönüştü

Güder, Battalgazi bölgesindeki imar sorununu 2020 yılı içerisinde çözmek için gayret sarf edeceklerini aktararak, "Tabi  geldiğimiz günden itibaren ilk olarak bu bölgenin imar sorunlarının olduğunu, imar sorununun ivedilikle çözülmesi gerektiğini bunun kangren haline dönüştüğünü biliyorduk.  Zaten çalışmaları önceden devam eden Battalgazi Belediye'sindeki çalışmaları hızlandıraraktan bir sonuca ulaştırmak için girişimde bulunmuş oldu. Temmuz ayının sonunda  Battalgazi'deki çalışmalarımızı bitirerek büyükşehrimize, planlarımızı sunmuş olduk.  Biliyorsunuz 1/5000'lik uygulamalarda imar planı büyükşehir tarafından yapılıyor. Çalışmaları takip ediyoruz. Bunlar çözüm isteyen sorunlar. İtirazlar zaman zaman değerlendiriliyor, askıya çıkarılıyor. Beklentimiz, 12 Şubatta yapılacak olan Büyükşehir Meclis toplantısında Orduzu bölgesinde 10 bin dönümlük alanda, Hanımınçiftliği bölgesinde aynı alanda bir plan çalışmasını sahaya indirmek istiyoruz. Diğer taraftan Yıldıztepe, Tandoğan, Göztepe Battalgazi mahallelerinde çalışmalarımız devam ediyor. Göztepe'de şuan problemimiz yok. Kentsel dönüşüme mani hiç bir şey yok. Şuanda Tandoğan'da ada bazlı sorunlarımız var. Tabi oradaki adalar daha önce büyük çaplı tutulmuştu. Biliyorsunuz, o adanın içerisinde bulunan mevcut insanları bir araya getirip, onları bir araya getirip, buluşturmanın zor olması hasebiyle, o bütünü bozmayacak şekilde biraz daha adaları küçülterekten onunla ilgili çalışmamız son aşamaya geldi. İnşallah imarla alakalı sıkıntılarımızı 2020 yılında büyük oranda, çözme için gayret sarf edeceğiz" diye konuştu.

8 milyonluk bir yatırımı Derme Deresine kazandıracağız

Çevreyolu altı için hedef projelerini n olduğuna dikkat çeken Güder, "Derme Deresi ıslah çalışmalarını yapmamız gerektiğine inanıyorduk. O bölgenin gelişimine katkı sunacak projelerimizden bir tanesi. 2019 yılında bunun takipçisi olduk. 2020 yılı içerisinde inşallah 8 milyonluk bir yatırımı Derme Deresine kazandıracağız. 10 Ocak'ta ihalesinin ilk etabını 3 milyonluk kısmını tamamladık. 2020 yılında en az bir km kısmının hem derenin ıslahı hemde peyzajı, çevre düzenlemesini tamamlayıp Battalgazi'mize sunacağız. Derme Deresi için şuan Battalgazi Belediyesi  olarak ıslah çalışmalarına başladık. Tabi yarın bu çalışmalarımızı yürütürken Büyükşehir Belediyesine arzu ve taleplerimizi ileteceğiz. Ama birincil olarak biz Battalgazi Belediyesi olarak bu projeyi  yürütüyoruz" dedi

Gençliği önemsiyoruz

Güder, gençleri önemsediklerini ve bölgede gençlik üzerine projeler hayata geçirmek için çaba gösterdiklerini ifade ederek, “Bu bölgede gençlik üzerine çalışma yapmamız gerektiğine inanıyorduk.  Bu bağlamda 2019 yılında yoğun bir çalışma neticesinde Hanımınçiftliği Belediyesi'nin gençlik merkezine çevirme adına Gençlik Spor Bakanlığımızla bir çalışmamız var. İnşallah mart ayının sonunda orayı milletimizin istifadesine sunacağız. Orada  8 tane dersliğimiz olacak. Sportif, sanatsal ve sosyal aktivitelerin bulunabileceği sınıflarımız var. O bölgeye kazandırmış olacağız. Mahallerimizde halı saha, basketbol ve voleybol sahaları kazandıracağız. Bunlardan bazıları yine çevre yolunun altındaki mahallelere yapılacak. Oradaki gençlerin spor yapacağı alanları da oluşturacağız. Aynı zamanda Bakan Yardımcımızla görüştük, eski yurt binasının yıkımı da kısa süre içerisinde başlayacak ve orası da yeşil alan ve spor alanı olarak ilçeye kazandırılacak" diye konuştu.

Kültür turizm rotalarını yerelde belirlemiş olduk

Aslantepe'nin UNESCO kalıcı listesine alınması için gerekli başvuruyu yaptıklarını söyleyen Güder, “2019 Eylül ayından bir heyet geldi gerekli incelemeleri yaptılar. Battalgazi Belediyesi buranın kalıcı listeye dahil edilmesine öncülük ediyor. Aslante'nin Malatya'nın ortak değeri olması adına burada çalışmalarımız Valilik ve Kültür Turizm Müdürlüğü ile beraber çalışmalarımız yapıyoruz. Bölgede bulunan okulumuzu inşallah başka bir yere taşıyacağız. Aslantepeye yakışır bir karşılama merkezi onun çalışmaları yapılıyor. Diğer taraftan sosyal tesislerin olabileceği, gelecek insanların orada oturup, dinlenebileceği mekanlar üzerindeki gerek proje anlamında gerekse inşaat yapımı başlaması adına çalışmalarımız devam ediyor. Kültür turizm rotalarını yerelde belirlemiş olduk. Bunların içerisinde, özellikle İnönü Üniversitesinin daha önceden bir çalışması var. Bu çalışmaları bir kitap haline getirdiler. Yakın zamanda kitap basıma girecek. Kitapları değişik yerlere ulaştırılaraktan, Aslantepenin UNESCO kalıcı listesine alınması için gerekli çalışmaları yerine getirirsek ki getiriyoruz. 2020 yılı içerisinde kalıcı listeye gireceğimiz beklentisi içerisindeyiz " şeklinde konuştu.

Aslantepe hepimizin ortak mirası

Güder, Aslantepenin tanıtımı konusunda eksikliklerin olduğunu ifade ederek, "2019 yılında biz şunu uygulamaya çalıştık. Özellikle kültür turizm müdürlüğümüz üzerinden tüm resmi kurumları ziyaret ettik. Tatil günlerinde sadece Aslantepeyi değil Eski Malatya bölgesindeki tarihi kültürel yerlerimizi görme adına bir çalışmamız oldu. Biraz başarı elde ettik ama maalesef tabi insanlar bazen elinde olan değerlerin kıymetini bilemiyorlar.  Malatya olarak idrakinde yeterli düzeyde değiliz ama inşallah çalışmalarımızı sıklıkla devam ettireceğiz. Özellikle öğrencilerimizi araçları göndererek,  Battalgazi bölgesinde ziyaret edilecek yerleri gezdiriyoruz.  Olumlar dönütler yapıyorlar. Öncelikle biz Malatyalılar olarak, bunu içselleştireceğiz ki diğer insanlara rahat aktarabilelim. Bu sadece belediyenin görevi de olmamalı. Aslantepe hepimizin ortak mirası. Tüm kurumların, vatandaşların burayı sahiplenmesi ve tanıtıma katkıda bulunması gerektiğini düşünüyorum" dedi.

Yüzde 90'nın üzerinde bir memnuniyet var

Battalgazi Belediyesi'nin çağrı merkezine gelen şikayetlerle ilgili konuşan Güder, "Şikayetler hemen ilgili birimlere iletiliyor. Birimlerimiz şikayetleri takip ediyor. Dönütlerde yüzde 90'nın üzerinde bir memnuniyetin olduğunu görüyoruz. Vatandaşlarımızın olumlu yöndeki dönüşleri de bizleri ziyadesiyle memnun etmektedir" sözlerine yer verdi. 
 

Battalgazi'nin çehresi değişecek
Battalgazi'nin çehresi değişecek
Battalgazi'nin çehresi değişecek