'Allah için soran yok'

Malatya'da Çevre yolu altında 30 seneyi aşkındır hizmet veren Tellal Pazarı Esnafı, yıllardır büyükşehir belediyesinden yer talebinde bulunduklarını belirterek, sadece seçimlerde kendilerinin hatırlanmasını istemediklerini dile getirdiler. Esnaflar, 'Virüsten dolayı işlerimiz yarıdan fazla düştü. Belediye başkanları, vekiller, sosyetik yerlere gidiyorlar. Allah rızası için gelip bizi sormadılar seçim zamanı gelince gelirler sözler verirler devamı yok ' diye konuştular.

'Allah için soran yok'

Malatya'da 30 yılı aşkın hizmet veren bir kaç yangın atlatan Battalgazi ilçesi Halfettin Mahallesinde bulunan Tellal Pazarı zor şartlar altında ayakta kalmaya çalışıyor. Özellikle yağmur, kar, çamurda sıkıntılar yaşadıklarını dile Tellal Pazarı esnafı baraka görünümünü andıran yıkık dökük pazarın Malatya'ya yakışmadığını yetkililerin kendilerine defalarca pazarı taşımak için söz verdiği halde taşımadıklarını belirttiler.

Sözler lafta kalıyor

Malatya Çevre yolunun altında bulunan Eski Tellal Pazarı'nda esnaflık yapan vatandaşlar, sorunlarını Net Haber Gazetesine anlattılar. En uygun fiyatların kendilerinde olduğunu belirten esnaf, zor şartlar altında mesleklerini icra etmeye çalıştıklarını söylediler. Esnaf Abdullah Karakaya, pandemi sürecinde işlerin yarıdan yarıya düştüğünü belirterek, "Müşterilerimiz az da olsa geliyor ama pandemi sürecinde işlerimiz yarıdan yarıya düştü. Daha çok inşaatçılar gelmeye başladı. Elinde malzemesi olan da getirip burada satıyor.  Hem biz faydalanıyoruz hem de ihtiyaç sahibi insanlar çarşıda mağazalarda ürün pahalı onun için gelip buradan uygun fiyata alış veriş yapıyorlar. Virüsten dolayı gelen giden olmuyor. İşlerimiz yarıdan daha çok düştü. Kimse bizi sormuyor. Ne belediye başkanları ne vekilleri, sosyetik yerlere, zenginlerin yanına gidiyorlar. Bir gün Allah rıza için gelip bizi sormadılar. Ne yapıyorsunuz, nasıl yaşadığımızı soran yok. Ama seçim zamanı gelince gelirler sözler verirler işte böyle yapacağız, şöyle yapacağız sonrası arkası yok.  Biz esnafız vergimizi veriyoruz. Biz de Türk vatandaşıyız. Sonuçta bizde esnafız, vatandaşlara satış yapıyoruz. Türkiye'de böyle bir pazar yok. Bizi soran hiç yok" dedi.

Seçimden seçime geliyorlar 

Pazarın taşınması için kendilerine söz verildiğini anlatan Karakaya, "Yıllardır bize yer verip yapacaklardı. Yeri boş verin hatırlayan soran bile yok. Ne olacağı belli değil. Belediye başkanları bir köy yolu yapıyorlar. Ben yol yaptım diyor. Ama şehir içindeki bir esnafını sormuyor. Selahattin Gürkan, Öznur Çalık, Bülent Tüfenkçi, Ahmet Çakır, Osman Güder geldi. Ama şimdi kimse gelmiyor. Buradaki esnaflar olarak Selahattin başkandan randevu istedik, derdimizi anlatalım diye. Bize randevu vermediler. Arabasına binip geziyorlar biz şunu yaptık, bunu yaptık. Ya kardeşim bir buraya gelin halimizi sorun. Kışla Caddesine, Emeksize gidiyorsun küçük esnafa gelince sormuyorlar. O caddeler her gün yıkanıyor, temizleniyor. Bizde sıcak dükkanlarda çalışmak isteriz. Yer vereceklerdi onu da iptal ettiler. Ne yapacağız bizde bilmiyoruz" şeklinde konuştu.