ABD üsleri kapatılsın

Kürecik NATO Radar Üssüne Hayır İnisiyatifi, Hükümet'in ABD'nin yaptırımlarını kesinlikle karşılıksız bırakmaması gerektiğini, İncirlik ve Kürecik hava, radar üsleri başta olmak üzere ABD'ye ait tüm üslerin derhal kapatılması çağrısında bulundu.

ABD üsleri kapatılsın

Kürecik NATO Radar Üssüne Hayır İnisiyatifi, Malatya Yeni Cami Meydanı'nda Cuma namazından sonra "NATO'ya ve Üslerine Hayır" ile "Türkiye’ye Yönelik Yaptırım Kararı Alan ABD’yi Lanetliyoruz" sloganıyla basın açıklaması düzenledi. İnisiyatif adına basın açıklamasını okuyan Mavi Marmara Gazisi Mehmet Tunç, ABD’nin Türkiye’ye karşı aldığı yaptırım kararlarının merhum Necmettin Erbakan'ın "Siyonizm bir timsah gibidir. Üst çenesi Amerika, alt çenesi Avrupa Birliği, kuyruğu ise İsrail’dir." sözünü hatırlattığını söyledi. Tunç, Hükümetin ABD’ye karşı dik durması, mütekabiliyet kuralları gereğince yaptırımların kesinlikle karşılıksız bırakılmaması gerektiğini belirterek, İncirlik ve Kürecik hava ve radar üsleri başta olmak üzere ABD’ye ait tüm üsler derhal kapatılması çağrısında bulundu.

Ümmet olarak kazanacağız

27 Kasım 2020 tarihinde İran’da suikaste uğrayan Nükleer Bilimci Muhsin Fahrizade’nin olayına değinen Tunç, " Geçtiğimiz haftalarda İslam dünyasının seçkin bilim insanlarından Muhsin Fahrizade NATO’ya ait uydudan yapay zeka ile yönetilen bir silahla MOSSAD tarafından şehit edildi. Bizim en büyük düşmanımız büyük şeytan Amerika ve gasıp Siyonist İsrail rejimidir. Düşmanların kirli oyunlarına, tuzak ve komplolarına düşmeden her vesileyle ümmet olarak birbirimizle ellerimizi birleştirmeli, kardeşliğimizi ve vahdetimizi güçlendirmeliyiz. Biz biriz, ümmetiz ve kardeşiz. Büyük şeytan Amerika’nın karşısında ümmet olarak ayakta duracak, ümmet olarak direnecek ve ümmet olarak kazanacağız. Allah’ın izniyle pek yakında ümmet olarak özgür Kudüs’ümüze ulaşacağız" dedi. 

Siyonizm bir timsah gibidir

ABD kongresinin Türkiye’ye karşı aldığı ambargo kararları ile teyit edildiğini kaydeden Tunç, "ABD, Rusya’dan S-400 Hava savunma Sistemini aldı diye düşman ülkelere karşı uygulanan CAATSA yaptırımlarını Türkiye’ye karşı yürürlüğe koydu. Böylece CAATSA yaptırımları ilk defa bir NATO üyesine uygulanmış oldu. Alınan bu yaptırım kararıyla ABD için ‘müttefik’ ve ‘dost’ kelimesinin ne anlama geldiğini bütün dünya bir kez daha görmüş oldu. ABD için dost ve müttefik kavramı; bütün alanlarda tamamen ona teslim olmak, onun çıkarlarının bekçiliğini yapmak demektir. Bunu yapmayanlar ise yaptırıma tabi tutulacak düşman ülkelerdir. Bu yaptırımları ve bu emperyalist zihniyeti lanetliyoruz. ABD ve AB’nin ülkemize karşı bazı yaptırım kararları alması, bizlere rahmetli Necmettin Erbakan Hocamızın şu sözünü hatırlatmıştır: "Siyonizm bir timsah gibidir. Üst çenesi Amerika, alt çenesi Avrupa Birliği, kuyruğu ise İsrail’dir" diye konuştu. 

Gazze, Kudüs'ü hiçbir zaman yalnız bırakmayacağız

Tunç, "Bu arada son haftalarda iktidar kanadından Siyonist İsrail’e mavi boncuk uzatma girişimlerini şiddetle kınıyoruz. Gasıp İsrail’in, hükümetin göz kırpmasına binaen Akdeniz’den çaldığı Gazze ve Lübnan’a ait olan doğalgazı Türkiye üzerinden Avrupa’ya satmak istemesi kabul edilemez. Bu büyük bir günahtır ve haramdır. İktidar bu maceradan vazgeçmelidir. Bu vesileyle Malatya’dan Filistin ve Lübnan direnişine selam gönderiyoruz. Gazze, Kudüs, Batı Şeria ve Beyrut’u hiçbir zaman yalnız bırakmayacağız inşallah" ifadelerini kullandı.