'44 Yazar 44 Değerli Mektup'

Malatya Büyükşehir Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliği ile düzenlenen, '44 Yazar 44 Değerli Mektup' projesinin açılışı yapıldı. Etkinliğe, proje koordinatörleri, yazarlar, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

'44 Yazar 44 Değerli Mektup'

Malatya’da, Atatürk Ortaokulu, Öğretmenler Ortaokulu ve 91000 Dev Öğrenci Ortaokulu öğrencilerinin, kaybolan değerlerimizi anlatan bir davet mektubu yazması ile başlayan projeye, 44 yazar cevap yazdı. Yazarlar tarafından değerlerle ilgili gönderilen mektuplar öğrencilere dağıtılarak resimle anlatmaları istendi. Yazarlar ve öğrenciler tarafından yazılan mektuplar ile öğrenciler tarafından çizilen resimler kitap haline getirildi. Malatya genelinde okullarda dağıtılmak üzere hazırlandı.  Yazarlar 38 okulu ziyaret ederek, öğrencilerle bir araya geldi. Kentteki özel bir otelde düzenlenen etkinliğe Vali Aydın Baruş Büyükşehir Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı, Malatya Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü İhsan Gençay, Battalgazi İlçe Milli Eğitim Müdürü Recep Bulut, Yeşilyurt İlçe Milli Eğitim Müdürü Cemal Kalay, Okul Müdürleri ve yazarlar katıldı. Etkinliğin açılışında konuşan Vali Aydın Baruş, “Büyükşehir Belediyemizin Kültür Daire Başkanlığının organizesinde destekleriyle gerçekleştirilen bu güzel projede Malatya Büyükşehir Belediyesi'nin kültüre, okumaya, bilgiye, ilme ve irfana ne kadar önem verdiğini gösteriyor. Bu anlamda değerli Büyükşehir Belediye Başkanımıza ve çalışanlarına çok teşekkür ediyorum. Bundan sonra da inşallah Büyükşehir Belediyemizle birlikte bu tür projelere imza atarız. Önemli olan gelecekten endişe duyan ve yetişecek nesillerinizin ilim irfan sahibi olarak yetişmesi anlamında kaygı taşıyan insanların aramızda bulunması” dedi.

Öğrencilerle bir araya geldiler

Büyükşehir Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat ise, “Büyükşehir Belediyesi olarak önemli bir projeyi daha hayata geçirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Mili Eğitim Müdürlüğümüzle birlikte yürüttüğümüz  “44 Kalem 44 Değerli Mektup” projemiz çocuklarımız için çok önemli. Proje kapsamında birbirinden değerli yazarlarımızı Malatya’da ağırlıyoruz. Malatya’ya gelen yazarlarımız okullarımızı ziyaret ederek öğrencilerimizle bir araya geldiler. Malatyalı çocuklarımızın Türkiye’nin dört bir yanından gelen yazarlarla bir araya gelmesi, karşılıklı sohbet etmesi çok önemli. Bu kapsamda Malatya Büyükşehir Belediyesi olarak yazarlarımızla öğrencilerimizi bir araya getirmek için birçok çalışma yapıyoruz. Bugünkü projemizin en güzel ve farklı yanı ise, öğrencilerimizin yazarlarımıza mektup yazması, yazarlarımızın onlara cevap vermesi ve öğrencilerimizin bu cevabı resme dökmesidir. Bunun yanı sıra bu proje;  çocuklarımızın yazma kabiliyetlerini geliştirmeleri, toplumumuz için önemli olan değerleri hatırlamaları açısından da büyük önem taşıyor. Malatya’mıza teşrif eden yazarlarımıza teşekkür ediyorum” dedi. İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı da,“ Bu etkinlik 3 tane okulumuzun katkılarıyla da düzenlendi. Çocuklarımız fırsat verildiğinde hem akademik hem de bireysel yetenekleri ile birçok şeyi yapacaklarına olan inancımız ülkemizin güzide 44 yazarı ile yapılan mektuplaşmaları akabinde de bu mektupların resim edilmesinde ve yazarlarımızın buraya çağrılmasında çocuklarımızın büyük heyecan duyduğunu gördük. inşallah yazarlarımız da okullarımıza gittiklerinde o heyecanını çocuklarımızla yaşayacaklar. Bu proje çocuklarımızın gelecekte yazma alışkanlığını edilebilmeleri için iyi bir örnek teşkil edeceğine inanıyorum. Bu etkinliğin, geleceğimiz olan çocuklarımızın geleceği açısından hayırlara vesile olmasını diliyorum” diye konuştu. 91 Bin Dev Öğrenci Ortaokulu Müdürü Vahap Arıkan, projeye destek verenlere teşekkür etti. Etkinlik Vali Aydın Baruş’un yazarlar adına yazar Mustafa Özçelik’e hediye takdiminin ardından sona erdi. Etkinlikler, yazarların okul programları, Sanat merkezi ve Sanat sokağı gezisi, gramofon müzesi gezisi, Kernek Külliyesinde şair ve yazarlarla sohbetle tamamlandı.