Zabıtaya bu gücü kim verdi ?

Malatya'da zabıta ile seyyar satıcı esnaf arasında kavga çıktı. İddiaya göre zabıta ekiplerinin 3 seyyar satıcıya hem küfür ettiği hem de bıçak çekerek bir seyyar satıcıyı yaraladığı iddia edildi. Seyyar satıcılar, 'Böyle zulüm var mı? Bu sattığım ürünü amiri, memuru, garibanı, fukarası yiyor. Ben burada ne satıyorum?Yeşillik, bir zabıtaya kim bu gücü verdi ki, bana vursun?' diye konuştular. 

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Zabıtaya bu gücü kim verdi ?

İddiaya göre, Malatya Sebze ve Kasap Pazarı’nda denetim yapan Büyükşehir Belediyesi zabıta ekipleri ile seyyar satıcılar arasında bilinmeyen bir nedenle sözlü tartışma başladı. Tartışma daha sonra kavgaya dönüştü. Kavgada, 3 seyyar satıcının zabıta tarafından yaralandığı, el arabasındaki malzemelerin yere saçılarak ezildiği öne sürüldü.

Böyle zulüm mü var mı

Seyyar satıcılar, "Malatya Büyükşehir Belediyesi’nin bugün burada yaptığı zulmü İsrail, Filistin’e yapmıyor. Yahudi Yahudi’ye yapmıyor. Geldi zabıta ekibi küfür ediyor. Komiser olmuş bu yıldızı verene ve yıldıza küfür ediyor. Ben bu vatanı severek askerlik yaptım. Ben burada 2 demet maydanoz, satıyorum. Malatya Büyükşehir Belediyesi 30 seyyar satıcıya bir çare bulamıyorsa, büyükşehir 10 insan kimse kusura bakmasın. Bunu bir dünya dinlesin. Bunun yaptığını Sebzelerimizi ayaklarıyla ezdiler, çiğnediler. Malatya Büyükşehir Belediyesi bundan 10 yıl önce de bu hareketi yaptı. Bunu Büyükşehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü yaptırıyor. Bunun üzerini kimse kapatmasın. Böyle zulüm mü var mı? Bir zabıtaya kim bu gücü verdi ki, bana vursun?" diye konuştular. Yaklaşık 10 yıldır zabıta ekipleri ile tartıştıklarını iddia eden esnaf Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ın kendilerine sahip çıkmasını istedi. Konuyla ilgili görüşmek istediğimiz Büyükşehir Zabıta Daire Başkanlığı telefonlara cevap vermedi.