Trafik rahatlayacak

AK Parti Malatya Milletvekili Ahmet Çakır, AK Parti iktidarında yapılan yatırımların halkın takdirini ve desteğini aldığını belirterek, 2021 yılında ilimizdeki yatırımların daha da artması için çalıştıklarını söyledi. Çevre yolunun tamamlanmasıyla birlikte Malatya'nın toplayıcı ve dağıtıcı bir niteliğe kavuşacağını belirten Çakır, Çevre yolunun şehir içi trafiği de rahatlatacağını ifade etti.

Trafik rahatlayacak

Mütevazi Başkan

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanlığı yaptığı dönemde mütevazi kişiliği ve takdire şayan hizmetleriyle Malatyalıların gönlünde taht kuran Malatya Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı ve şu an AK Parti Malatya Milletvekili olan Ahmet Çakır, beraberindeki partililerle Net Haber Gazetesi'ni ziyaret etti. Ziyarette, Malatya ve ülke gündemine dair önemli açıklamalarda bulunan Çakır, salgın sürecinde Malatya'da yatırımların hız kesmeden devam ettiğine dikkat çekerek, Malatya'nın 2021 yılında daha fazla yatırım alacağını söyledi. 

Takdir ve destek aldık

AK Parti iktidarında kentte yapılan yatırım ve hizmetleri değerlendiren Çakır, "Yatırımlarda pandemi sürecinin getirmiş olduğu bir yavaşlama ve duraksama var. Bu nedenle de pandemiyle ilgili alınan tedbirler var bunlar; çalışma saatlerinin değişmesi çalışma koşullarının değişmesi gibi. Biliyorsunuz ki insan sağlığı her şeyden önemli, bu yüzden de bu tedbirler alınıyor. Aslında ilimizde yapılan yatırım ve çalışmalarda pek bir aksama yok fakat bir yavaşlama var mı derseniz evet bir yavaşlama söz konusu. Tabi ki biz 2021 yılında ilimizdeki yatırımların artması için her türlü girişimde bulunarak gerekli görüşme ve çalışmaları yapıyoruz. AK Parti döneminde ilimizde yapılan çalışma ve hizmetleri 70-80 yıllık dönem içerisinde yapılan yatırımları her anlamda kıyasladık. Gerek sağlık olsun gerek baraj çalışmaları olsun, gerek gölet, kanallar, doğu-batı, kuzey-güney yol çalışmaları olsun hepsi kıyaslandı. Şu ana kadar yatırımlar halkımızın takdirini ve desteğini aldı" diye konuştu. 

Malatya ulaşımı için önemli

Çakır, Malatya ulaşımı için önemli olan çevre yolunun hızlı bir şekilde açılması için çalıştıklarını ifade ederek, "Çevre yolu bakıldığı zaman ilimizi toplayıcı ve dağıtıcı bir niteliğe kavuşturacak. Aynı zamanda bu çevre yolu şehir içi trafiği de rahatlattırmak için önemli bir yere sahip. Ağır ve tonajlı taşıtların şehir içinden uzaklaşmasına, çevre kirliğini azaltmasına önemli katlılarda bulunacak. Önemli fakat aynı zamanda maliyetli de bir yol.  2020 yılında ayrılan ödeneğin çok üzerinde bir ödenek rakamı ayrılarak hızlandırılmasına katkı sağlandı. Bu yolun açılması Malatya'mızın şu anda devam eden yatırımlarında ilk sırada yer alıyor. Tabi ki sulama kanalları ve göletlerimiz var devam etmekte olan. Şuanda 7-8 göletin de yatırım projesine alınması da gerekiyor. Bugüne kadar da alınacaktı ancak devam eden yatırımların tamamlanmasını da bir yandan beklemek gerekiyor. Biz bunlarında da takipçisi olacağız, bir an önce yapılması için de elimizden gelen katkıyı vereceğiz. İlçelerimizdeki hastanelerimiz birçoğu tamamlandı, devam edenler de var. Merkezde Battalgazi ilçemizdeki eski devlet hastanesinin yerine yapılan hastaneyle ilgili de bir yavaşlama yok. Oda çok hızlı bir şekilde devam ediyor. Dolayısıyla bütün bu yatırımlar havaalanı projemiz 2021 yılı projelerimiz içerisinde yapılacak. Bu yatırımların devreye girmesi için takipçisi olacağız" şeklinde konuştu. 

Adliye Binası proje aşamasında 

Yeni Adliye Binası'yla ilgili konuşan Çakır, "Daha önce Beylerderesi’nin yan tarafında yapılmasıyla ilgili bir çalışma vardı. Yeşiltepe Askeri Hastanesinin yerine yapılmasını doğru bir karar olduğunun kanaatindeyim. Yerleşim ve yapı olarak bu bölgeye katkı sağlayacaktır. Ulaşım anlamında Kuşak yoluyla bağlantı merkezi yolları arasında iyi bir noktada dolayısıyla merkeze yakın bir bölgede. Çevre yolu zaten kuşak yolunun ilerisinden geçtiği için konum itibariyle çok doğru bir yer. Tabi buraların tahsisi, devirleri bu süreçlerin uzamasından kaynaklandı. Yoksa burası 2018 yılında yatırıma alınacaktı.  İster istemez mevzuattan kaynaklanan gecikmeler oldu. Yer tahsisi tamamlandı şuan da oranın yatırım programına alınmasıyla ilgili bakanlığımızla görüşmeler yapıldı. Proje aşamasında. İnşallah oranın da 2021 yılı yatırımlarının alınması noktasında çaba sarf edeceğiz" dedi. 

Yeni adımlar atılacak 

Deprem araştırma komisyonunda yer aldığını anımsatan Çakır, komisyonun önemli çalışmalar yapmak için çabaladığını belirtti. Komisyonda, farklı kuruluşların depremle ilgili çeşitli raporla sunduğunu söyleyen Çakır, Komisyon olarak son depremlerin yaşandığı illerde ziyaretler gerçekleştirilerek sahada çalışmalar başlatılacak. Gerekli yasal düzenlemeler ve çalışmalar yapılacak. Kentsel dönüşümle ilgili sahada karşılaşılan sorun ve zorluklarla ilgili çalışmalar yapılarak, kentsel dönüşümün önündeki engeller açılacak. Depreme dayanıklılık noktasında denetim ve kontroller noktasında da yeni adımlar atılacak. Haliyle ben oradan çok ciddi bir rapor çıkacağını görüyorum. İnşallah bu çözümlendiği takdirde de kentsel dönüşümün hızlanması mevcut yapı stoklarının çok hızlı bir şekilde dönüştürülmesi söz konusu. Hemen hemen bütün illerde yüzde 50'leri bulan yapı stokları deprem noktasında risk oluşturduğu, yüzde 90'ını 2000 yılı öncesi yapılan binalarda risk oluşturmakta. Geçmişte zeminle ilgili yapılan yanlış çalışmalar var bunların düzeltileceği kanaatindeyim. Bir yandan kentsel dönüşümler devam ediyor maalesef yavaş ilerliyor" açıklamasında bulundu.