Yüzde 10 indirim

AK Parti Malatya Milletvekili Hakan Kahtalı, 'Cumhurbaşkanımızın vermiş olduğu müjdeler içerisinde hane halkının biraz daha rahatlayabilmesi için elektrik ve doğalgazda yüzde 10 gibi indirime gidilmiş oldu' dedi.

Yüzde 10 indirim

Milletvekili Kahtalı, AK Parti İl Başkanlığı tarafından düzenlenen halk günü toplantısında yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin ilk bütçesini hazırlamanın mutluluğunu yaşadıklarını kaydederek, bütçenin hayırlı olması temennisinde bulundu. Kahtalı, enflasyonun üzerinde asgari ücret verdiklerini, bunun yanında elektrik ve doğalgazda yüzde 10 indirim uyguladıklarını ve 3 ay daha beyaz eşyada ÖTV indirimi olacağını vurguladı. Kahtalı, “12 günlük bir bütçe görüşmelerimiz oldu. İlk Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin bütçesi bu. Ülkemizin önünü açacak tamamen yatırıma yönelik ve halkımızın memnuniyeti ve daha üst seviyelere taşımak için yapılmış bir bütçedir. İçerisinde önemli şeyler var. Bunların içerisinde en büyük payı da yine 167 milyar gibi bir rakam ile yani bütçemizin yüzde 17'sinde eğitime ayırmış olduk. Sağlıkta 157 milyar gibi bir bütçe ayırarak Sağlık konusunda ülkemizde yaşayan 81 milyon kardeşimizin ifadesine sunulmak üzere böyle bir bütçe hazırlamış olduk. Altyapı yatırımları için 67 milyar gibi bütçe hazırlandı.  Özel büyük destekler bu paketin içerisinde var. Tarımda hayvancılıkta ve bütün Vatandaşlarımızın ifadesine sunulabilecek çalışmalarında güzel bir bütçe yapıldı” diye konuştu.

DOLARI DÜŞÜRMEYE BAŞLADIK

Kahtalı, “3-4 ay önce yaşamış olduğumuz ekonomideki kurdaki bir sıkıntı yaşadık. Ülkemizde gerçekten dolar çok pahalı bu duruma geldi. Türk parasının karşısında değer kaybetmiş oldu. Ama yapılan çalışmaların ardından şimdi tekrar yüzde 18 gibi bir gerilemeye maruz kaldı dolar. Allah nasip ederse nasip ederse 2019 yılında enflasyonla mücadele anlamında daha temkinli ve düzenli bir çalışma yapacağız. Asgari ücret konusunda 2 bin 20 lira gibi enflasyonu çok üzerinde bir belirledik. Bununla beraber Sayın Cumhurbaşkanımızın müjdeleri içerisinde elektrik ve doğalgazlı da yüzde 10 gibi İndirime gidilmiş oldu” dedi.

EKONOMİK SAVAŞI ATLATTIK

Milletvekili Kahtalı, “Emperyal güçlerin yapmış olduğu kurdaki bu savaşı ülkemizin sağlam ekonomisiyle atlatmış oldu. Ülkemiz yine büyümeye devam ediyor. Yerli üretime destek amacıyla özellikle savunma alanında yüzde 65’ini artık bir üretir duruma gelmiş durumdayız. Ülkemiz artık dünyadaki ekonomik sıralamada yükselmiş olacak. Bunun yanında ekonomi alanındaki çalışmalarımız yine devam edecek. Önümüzdeki günlerde beyaz eşya ve mobilyada benzeri ürünlerde yüzde 10 indirim yine devam edecek. ÖTV ve KDV indirimleri devam edecek. Bu anlamda 3 ay daha bir indirim gerçekleşmiş olacak” diye konuştu. Kahtalı, Malatya özelinde herhangi bir ittifakın şimdilik söz konusu olmadığını, Ak Parti teşkilatının seçime hazır olduğunu ve 14 ilçenin tamamını AK Belediyecilikle buluşturmak için çalıştıklarını söyledi.