Kostümcülük işimiz oldu

Malatya'da 35 yıldır mehteran hocalığı yapan ve şimdilerde kostüm işi yaptığını söyleyen Ümit Meşe, 'Burada mehteran ile düğün organizasyonları, festival organizasyonları yapıyoruz. Sadece kıyafetler üzerinde bir çalışma yapmıyoruz' dedi.

Kostümcülük işimiz oldu

Malatya’da kostüm işletmeciliği yapan Meşe, “Osmanlı kıyafetlerinden Fatih Sultan Mehmet, Kanuni Sultan Süleyman’ın örnek giysileri imitasyonu mevcut olup Kazasker kostümleri, Yeniçeri kostümleri, zırh elbiseleri, Ertuğrul Dizisine gönderdiğimiz zırhlarımız var. Kut’ül Amare’ye gönderdiğimiz kostümlerimiz var. Devlet tiyatrolarına kostümler gönderiyoruz. Her tür kurumlara ve yerlere kostümlerimizi gerek kiralama, gerek satma olsun temin edip gönderiyoruz ve aynı zamanda üretimini yapıyoruz. Kıyafetler konusunda vatandaştan bir rağbet var. Adıyaman, Elazığ, Bingöl çevresi, daha doğrusu Doğu Anadolu’nun hepsi burayı az çok biliyorlar, kostümcünün Malatya’da olduğunu biliyor. Kostüm olarak Doğu Anadolu’da nerdeyse hiç yok diyebiliriz. Adres olarak burayı biliyorlar. Buraya geldiklerinde ilginç kıyafetlerle karşılaşıyorlar. Gerek tarih kostümleri, gerek animasyon kostümlerimiz, abiye kostümlerimiz, yöresel kostümlerimiz bulunuyor. Vatandaştan yoğun bir memnuniyet var. Vatandaş ya çocuğuna alıyor, ya kiralıyor, bir defa veya iki defa giydiriyor. Ama kostümleri kiraladığı zaman daha cazip hale geliyor. Kiralama ücreti de gayet uygun olduğu için kiralama tercih ediliyor. Bir Karadeniz kostümünü çocuğuna satın almak isten vatandaş 270 lira verecek gücü yoktur belki ve günlük giydiklerimizden farklı olduğu için satın alamıyor. Vatandaş satın almaktansa günlük kiralayıp, birkaç gün kullandıktan sonra bırakıyor ve bu durumdan dolayı oluyor” şeklinde konuştu.

Şirinler kıyafetini öğrenciler kiraladılar

Halka hizmet etmenin memnuniyet verici olduğunu söyleyen Meşe, “Halkımıza elimizden geldiği kadar uygun şekilde hizmet etmeye çalışıyoruz. Mesele burada gördüğünüz Şirinler kıyafetini öğrenciler iki gün kiraladılar, kullandıktan sonra geri getirecekler. Aynı zaman birçok organizasyon da düzenliyoruz. Ben mehteran takımı hocasıyım. Yaklaşık 35 yıldır mehteran hocalığı yapıyorum. Birçok yerde kurmuş olduğum yetmiş tane mehteran takımım var. Malatya’da da altı farklı mehteran takımı kurdum. Bunlar tabi okul bazında kurmuş olduğumu takımlar. 1994 yılında şuan ki Büyükşehir Belediyesine mehteran takımı kurmuştum. Bunu akabinde Battalgazi’de mehteran takımı kurdum. Değişik ilçelerde, birçok İllerde kurmuş olduğum mehteran takımları devam ediyor. Ayrıca burada mehteran ile düğün organizasyonları, festival organizasyonları yapıyoruz. Sadece kıyafetler üzerinde bir çalışma yapmıyoruz” ifadelerinde bulundu.