Yüksekokul 'un içi boşaltılıyor

Malatya Turgut Özal Üniversitesi'ne bağlı Hekimhan Mehmet Emin Sungur Meslek Yüksekokulu'nun bünyesinde bulunan 'Maden ve Geoteknik Laboratuvarı'nın' kapatılarak, Yeşilyurt Meslek Yüksekokuluna alınacağı iddiaları İlçede tepkiyle karşılandı. İlçede yaşayan vatandaşlar laboratuvarın taşınmasına tepki göstermek için araçlarıyla okulun önünü kapattılar.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Yüksekokul 'un içi boşaltılıyor

Malatya Turgut Özal Üniversitesi’ne bağlı Hekimhan Mehmet Emin Sungur Meslek Yüksekokulu’nun bünyesinde bulunan ‘Maden ve Geoteknik Laboratuvarının’ kapatılacağı iddiası Hekimhan ilçesinde tepkiye neden oldu. İlçede yaşayan vatandaşlar, dün sabah laboratuvarların taşınması için ilçeye gelen araçlara geçiş vermemek için üniversitesi önünü araçlarını park ederek, okulun boşaltılmasına tepki gösterdiler. 

Yüksekokul zamanla kapatılacak mı?

Malatya Turgut Özal Üniversitesi Hekimhan Mehmet Emin Sungur Meslek Yüksekokulu’nun, 2014 yılında Hekimhan’da Cumhuriyet tarihinin en büyük eğitim yatırımı olarak açıldığını ifade eden vatandaşlar, “İddialara göre Yeşilyurt Meslek Yüksekokulunun yaptığı bir proje için Hekimhan Meslek Yüksekokulunda bulunan Maden ve Geoteknik laboratuvarlarının Malatya’ya taşınacağı duyumunu aldık. Bu sebeple Vatandaşlarımızın kafasında soru işaretleri çoğaldı. ‘Hekimhan üzerinde yine oyunlar mı oynanıyor?’ ‘Bugün laboratuvar gider, yarın bölüm kapatılır mı? ‘Yoksa Hekimhan’a bin bir emekle açılan Meslek Yüksekokulu zamanla kapatılacak mı?’ Maden kenti olma yolunda ilerleyen Hekimhan Mehmet Emin Sungur Meslek Yüksekokulunun Maden Laboratuvarı neden Yeşilyurt’a taşınıyor. Bu durum kim yada kimlere fayda sağlayacak? Bir an önce bu sorunun düzeltilmesi, yetkili kişilerin duruma el koymaları gerekiyor. Hekimhan halkı olarak bu durumun takipçisi olacağız” diye konuştular.