Yine ayrım yapıldı

Sağlık-Sen Malatya Şube Başkanı Mehmet Bingöl, üç ay boyunca tavandan döner alma fikrinin yanlış olduğunu belirterek, 'Maalesef belli bir kesim yine aslan payı alsın diyerek, bir kesim mağdur bırakılmıştır. Her ne kadar 'sağlık bir ekip işidir' desek de yine 'sağlık birilerinin tekelinde' denilmiştir' dedi.

Yine ayrım yapıldı

Üç ay boyunca tavandan ödemelerle ilgili açıklamalarda bulunan Sağlık-Sen Malatya Şube Başkanı Mehmet Bingöl, kayıpların telafisi olması gereken tavandan ödemelerin, hayal kırıklığı yarattığını söyledi. Bingöl, performans artırılması düzenlemesinin sadece hastane veya sağlık kuruluşunda çalışan sağlık çalışanlarını kapsadığını ifade ederek, "Ancak sağlık kuruluşundaki çalışmalar sadece sağlık personeli ile yürümüyor. Bunun idari personeli var. Memur, şoför, idari personel, teknik personel gibi değişik branşlarda personeller var. Bu personeller de sağlık çalışanları kadar sağlık hizmeti sunuyorlar.  Bizim talebimiz döner sermaye dağılımının kadro bazlı değil de kurum bazlı olmasıdır.  Yani sağlık kurumunda çalışan doktor, hemşire, sağlık memuru gibi sağlık biriminde çalışan herkes yararlanmalı bu yanlıştan dönülmelidir" diye konuştu.
Payımıza düşeni istedik
Bu yoğun süreçte sağlık çalışanlarıyla ilgili bazı konuların ya yanlış anlaşıldığını ya da Bakana yanlış aktarıldığını düşündüklerini söyleyen Bingöl, "Bu yanlış anlaşılan ya da aktarılan şeyin de maalesef ki kamuoyu nezdinde yanlış algılanmaya devam ettiğini üzülerek görüyoruz. Öncelikle Sayın Bakanım bizler sağlık çalışanları olarak her zaman devletimizin ve milletimizin emrinde olduk ve olmaya da devam edeceğiz. Kendimize görev kabul ettiğimiz bu hali de asla maddi bir çıkar bekleyerek yapmadık yapmayacağız. Biz sağlık çalışanları söylem olarak da normal zamanda tek bir şey ifade ettik. Hakkımız olmayan bir şey istemedik. Sadece büyüyen Türkiye'den payımıza düşeni istedik. Nasıl ki külfette ortaksak, nimette de ortak olalım amacıyla hareket ettik ve söylemlerde bulunduk" şeklinde konuştu.
Yanlışlık apaçık ortada
Bingöl, sağlık çalışanlarının fedakarlıkla, özveriyle yaptığı her şeyin yanlış anlaşıldığını kaydederek, "Ya da yanlış anlaşılmaya çalışılıyor. Sn. Bakanım 3 ay boyunca tavandan döner alma fikrinin yanlışlığı apaçık ortadadır. Maalesef belli bir kesim yine aslan payı alsın diyerek bir kesim mağdur bırakılmıştır. Her ne kadar "sağlık bir ekip işidir" desek de yine "sağlık birilerinin tekelinde" denilmiştir. Bir kısım fayda görsün diye fedakâr sağlık çalışanları kamuoyu önünde almadıkları bir para için "hadi yine iyisiniz, devlet size yine bir sürü para verdi" saçmalıklarına maruz bırakılmıştır. Sayın Bakanım kimsenin aldığı parada gözümüz yoktur hatta biz sağlık çalışanları olarak üstüne basarak söylüyoruz ki bu zorlu süreçte devletimizden maddi bir şeyler de beklemiyoruz. Ancak çalışma barışı zaten bozuk olan bakanlığımızda bir de böyle ayrımcı günü kurtarmaya yönelik, yaraya tuz olan çözümler gördükçe yükselmesi gereken morallerimiz daha da düşmektedir" dedi.
Ücret dağılımında ayrım yapılmamalı
"Ek ödemeler tavandan alınacak" 'denilmiş ancak sağlık sistemimizin bel kemiği olan hastane memurlarımız, genel idari, yardımcı hizmetler sınıfı ve 4 D statüsünde ki kardeşlerimiz için hiçbir ek ödeme almamıştır' diyen Bingöl, "Sayın Bakanım bu süreçte sizden ricamız bu yanlıştan acilen dönülmesi ve eğer ki sağlık çalışanlarımızın moral kazanması gerekliliğine inanıyorsanız lütfen her arkadaşımızı kapsayacak adımlar atılmasıdır. Nasıl ki izinler iptal edilirken meslek ve branş ayırımı yapılmadıysa ücret dağılımında da ayrım yapılmamalı. Eşitlik ilkesi göz ardı edilmemelidir.  "Sağlık ekip işidir" söylemine tüm arkadaşlarımızı inandırılması ve son olarak da Sağlık Bakanımız olarak, tüm sağlık çalışanları için bir şeyler yapılması temennimizdir. Buradan sağlık çalışanlarımız için de önceliğimizin şu an da ki savaşı kazanmak olduğunu, ardından da gelişecek süreçte ise sendikanız olarak akıttığınız her damla terin, emeğinizin karşılığını almak için mücadelemizin süreceğini bildiririm" ifadesini kullandı.