Yeşilay ile her taraf yeşil olacak

1-7 Mart tarihleri arasında kutlanan, 'Yeşilay Haftası' kapsamında Malatya'da çeşitli etkinlikler düzenlenecek. Yeşilay ile ilgili farkındalığı artırmak amacıyla yapılacak sosyal ve kültürel faaliyetlerin yanı sıra görsel etkinliklere de önem verilecek.

Yeşilay ile her taraf yeşil olacak

Yeşilay Malatya Şube Başkanlığınca hafta süresince kentte bir dizi etkinlik yapılacağı, Yeşilay farkındalığı artırmak amacıyla sosyal ve kültürel faaliyetlerin yanı sıra görsel etkinliklere de önem verecek. Bu kapsamda trafik ışıklarının Yeşil Hilal şeklinde yanması, toplu ulaşım araçlarında Yeşilay logosunun kullanılması, afiş ve billboardlarda tanıtım yapılması hedeflendi. Yapılacak etkinliklerle ilgili gazetecilere değerlendirmelerde bulunan Keleş, Yeşilay kurumunu tanıtmak ve hafta kutlamaları nedeniyle ilk ziyaretlerini Malatya Valisi Aydın Baruş’a gerçekleştirdiklerini ve hafta süresince de tanıtım gezilerine devam edeceklerini söyledi. Keleş, “Hafta süresince farkındalık, bilinçlendirme faaliyetleri yapacağız. Hafta içerisinde farkındalık oluşturmak ve gündeme getirmek anlamında Kamu Kurum ve Kuruluşlarımıza makam ziyaretlerimiz olacak. Pazartesi, Salı, Cuma ve Pazar günü İnönü Üniversitemizde alışveriş merkezinde stant faaliyetlerimiz ve beraberinde karikatür sergimiz olacak. Cumartesi günü İnönü Üniversitesi Genç Yeşilaylılar topluluğu ile bisiklet etkinliği, düzenleyeceğiz” dedi.

Trafik ışıkları yeşil hilal olarak yanacak

Keleş, “Kültürel programlar çerçevesinde Salı günü İnönü Üniversitesinde alkol bağımlılığı üzerine Prof. Dr. Birgül Cumurcu ve Doç. Dr. Furkan Çağın tarafından eğitim sunumu yapılacak. Yine bu kapsamda hafta içerisinde Cumhuriyet Ana Okulu, Cumhuriyet Anadolu Lisesi ve Hüseyin Kölük Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde bağımlılıkla mücadele eğitimleri yapılacak. Hafta içerisinde Valilik çevresinde bulunan 20 kavşakta Yeşil Hilal Trafik Işıkları uygulaması yapılacak. Hafta süresince de Çeşitli kurumlarda, Ulaşım araçlarında, okullarda ve topluma açık yerlerde etkinliklerimiz devam edecek.  Aile Sağlığı Merkezlerinde, Milli Eğitim Müdürlüğümüze bağlı okullarımızda, yurtlarımızda ve uygun olan diğer kurumlarımızda sizlerin de destekleriyle kamu spotlarımız yayınlanacak” diye konuştu.