'NATO Üsleri Kapatılsın'

Kürecik Nato Radar Üssüne Hayır İnisiyatifi, Malatya Kürecikte kurulan NATO füze kalkanını protesto etti.

'NATO Üsleri Kapatılsın'

Cuma namazı sonrası Soykan Meydanında gerçekleştirilen, "NATO Üsleri Kapatılsın" eylemine İnisiyatif üyeleri ile çok sayıda vatandaş katıldı. Okunan Kuran'ı Kerim Tilavetinin ardından inisiyatif adına bir açıklama gerçekleştiren İnisiyatif sözcüsü Aktivist Bahir Aydın, 2012 yılında Malatya Akçadağ ilçesine bağlı Kürecik bölgesine kamuoyunun tüm itirazlarına rağmen gerçek amacı Siyonist İsrail’i korumak olan NATO radar üssü kurulduğunu vurguladı. Aydın, “NATO, 67 yıldır bizi ve İslam dünyasını sırtımızdan vuran bir zehirli hançerdir. Her şey çok açıkken neden hala Türkiye NATO’dan çıkmamakta, başta İncirlik ve Kürecik olmak üzere tüm NATO üsleri neden kapatılmamaktadır. 67 yıldır NATO’nun bize faydası değil zararı olmuştur. Ülkemizin bir an önce NATO’dan çıkma süreci başlatılmalı, bu bağlamda ilk iş olarak Kürecik NATO Radar üssü hiç vakit kaybetmeden sökülmeli, burada çalışan ABD’li ve İsrailli personel ülkelerine gönderilmelidir. Biz, tüm siyasi partileri ülkemizin NATO’dan çıkması ve üslerin kapanması yönünde ortak irade göstermeye ve karar almaya; ayrıca Sivil Toplum Kuruluşlarını, alimleri, aydınları ve kanaat önderlerini siyasi partileri bu konuda cesaretlendirecek açıklamalar yapmaya davet ediyoruz” dedi.

Dünya kör ve sağır

Aydın, Gazze’de bir seneden beri her hafta Cuma günü düzenlenen geri dönüş ve ablukayı kırma yürüyüşleri ve gösterilerinin yıldönümü yaklaşmakta olduğunu hatırlatarak, “Siyonist İsrail’in Gazze’ye 13 yıldır uyguladığı ekonomik ambargo artık dayanılmayacak boyutlardadır. Tüm Dünya Gazze’nin çığlığına kör ve sağırdır. Ayrıca Siyonistlerin Mescidi Aksa’yı bölme girişimleri de son günlerde artış kaydetmiştir. Geçen ay yapılan Varşova toplantısında da büyük şeytan ABD, siyonist rejim, Suud ve Birleşik Arap Emirlikleri gibi satılmış krallıklar yüzyılın anlaşması kılıfıyla korsan İsrail’le ilişkileri normalleştirme ve Mescidi Aksa’daki ihlalleri meşrulaştırma peşindedir. Trump’ın Siyonist damadının da Türkiye'ye geliş amacı budur. Biz, başta Türkiye olmak üzere tüm İslam ülkelerinden Gazze’ye uygulanan ambargonun kaldırılması, Mescidi Aksa’ya ve Kudüs’ümüze sahip çıkılması ve ayrıca Amerika’nın şeytani planı olan Yüzyılın Anlaşması’nı akamete uğratacak girişimlerde bulunmalarını talep ediyoruz. Halkımızdan da Gazze, Mescidi Aksa ve Kudüs için her zaman olduğu gibi bu kritik dönemde de meydanları doldurmalarını istiyoruz” diye konuştu.

İdamlar durdurulsun

Mısır’da darbeyle iş başına gelen Firavun Sisi yönetimi tarafından dokuz masum gencin idam edilmesini şiddetle kınayan Aydın, “Hiçbir terör eylemine karışmamış bu gençleri sırf İhvan Müslim’in üyesi olmaları ve ABD ve Siyonist İsrail’in Mısır'da hakim olmasını reddettikleri için şehit etmek bir insanlık suçudur. Mısır’dan gelen haberlere göre, Siyonist Sisi yönetimi 600 Müslümanı daha önümüzdeki süreçte idam etmeyi planlamaktadır. Biz, siyasi görüşü ne olursa olsun ülkemizdeki tüm partileri, insan hakları kuruluşlarını ve STK’ları bu idamların durdurulması için harekete geçmeye davet ediyoruz” ifadelerini kullandı.