Yeşilay hedefi büyüttü

Yeşilay Malatya Şubesi, özellikle bağımlı gençler ve ailelerini topluma kazandırmak adına Danışmanlık Merkezi ve 40 yataklı bir Rehabilitasyon Merkezi için kolları sıvadı.

Yeşilay hedefi büyüttü

35 bin öğrenciye eğitim verildi

Yeşilay Şube Başkanı Dr. İbrahim Keleş, Malatya’da sigara başta olmak üzere zararlı alışkanlıklarla mücadele etme noktasında Yeşilay’ın hayati bir önem taşıdığını belirterek, “Şube olarak Malatya’da etkin bir şekilde bilgilendirme ve eğitim faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Türkiye genelinde bağımlılıkla mücadele eden 600 rehber öğretmen nezaretinde 10 bin yetişkinimize ve 35 bin öğrencimize bağımlılıkla mücadele konusunda eğitimler verildi. Özellikle tütün, madde bağımlılığı, kumar ve teknoloji bağımlılığı konuları hassas olduğumuz konulardır. Eğitimlerimizin temelinde bu zararlı alışkanlıklarla mücadele bulunmaktadır” dedi.

YEDAM ve rehabilitasyon merkezi

Özellikle toplumumuzu yakından ilgilendiren zararlı alışkanlıkların minimize edilmesi konusunda Yeşilay Malatya Şubesi’nin önemli çalışmalarının başında gelen eğitim çalışmaları ile ilgili detaylı bilgiler veren Keleş, 10 dönümlük bir arazi üzerinde Yeşilay Danışma Merkezi (YEDAM) ve Rehabilitasyon Merkezi’nin kurulması için büyük çaba sarf ettiklerini belirterek,” Bu konuda Sayın Valimiz, Sayın Emniyet Müdürümüz, Jandarma Komutanımız ve Muhtarlarımıza geniş bir brifing sunduk. Sayın Valimiz, Bu projemizin gerçekleştirilmesi noktasında her türlü desteği vereceğini ifade etti. Ben kendilerine teşekkürlerimi sunuyorum” ifadelerini kullandı.

Okullarda eğitim seminerleri

Malatya genelindeki tüm okullara yönelik eğitim seminerlerinin aralıksız süreceğini belirten Şube Başkanı Dr. Keleş, 40 yataklı olarak düşündükleri iki merkezin faaliyete geçmesiyle birlikte, Yeşilay’ın daha büyük bir misyon üstleneceğini ifade etti. Keleş, Formatör Öğretmenler sayesinde okullarda eğitim seminerlerinin aralıksız süreceğini belirterek, “Zararlı alışkanlıklarla mücadele kapsamında, birçok kurum ve kuruluşların desteği ile birlikte sağlıklı yaşam üzerine yoğun bir faaliyet gerçekleştirdik. İlkokul öğrencilerimize yönelik, gençlerimize yönelik, ailelere yönelik farklı eğitim programları uyguluyoruz. Bu yoğunluğumuz artarak devam edecektir” şeklinde konuştu.