Yerinde Ayrıştırma Çileye Döndü!

6 Şubat'ta yaşanan depremlerde ağır hasar alan Malatya'da yıkım çalışmaları devam ediyor. Malatya Valiliği tarafından uygulanan ayrıştırma yasağına rağmen Sivas Caddesinde yapılan yerinde ayrıştırma, vatandaşları çileden çıkardı. Ramazan Bayramı arifesinde yıkımların bilinçsizce yapılmasına tepki gösteren esnaf, tozdan dolayı müşterilerini kaybetmekten şikayet ederken, bayram hazırlığı yapmak isteyen vatandaşlar ise toz dumandan cam kapılarını açamadığından dert yandı. 

Yerinde Ayrıştırma Çileye Döndü!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yasak unutuldu mu? 

Yerinde Ayrıştırma Çileye Döndü!

6 Şubat’ta meydana gelen depremlerden etkilenen Malatya’da, 6 bin bina yıkıldı ve 35 bin 680 bina ağır hasar aldı. Kentte bir yandan ağır hasarlı yapıların yıkımları sürerken bir yandan yeniden inşa çalışmaları devam ediyor.

Yerinde Ayrıştırma Çileye Döndü!

Şehrin en işlek ve yıkımın en fazla olduğu Sivas Caddesinde, yasak olmasına rağmen yıkım sonrası yapılan yerinde ayrıştırmanın bilinçsizce yapılmasına çevredeki esnaf ve vatandaşlar tepki gösteriyor. 

Şehrin göbeğinde ayrıştırma yapılıyor! 

Yerinde Ayrıştırma Çileye Döndü!

Vatandaşlar, Ramazan ayında her yerin toz duman olduğunu ve kötü hava solumaya maruz kaldıklarını ifade ettiler. Bayram arifesinde yıkımlardan dolayı iş yapamadıklarını söyleyen esnaflar, tozdan dolayı müşterilerin, Sivas Caddesi güzergahını çok kullanmadıklarını ve para kazanamadıklarını dile getirdiler.  Bayram temizliği yaptıklarını ancak temizlenen alanların tekrar kirlendiğini belirten vatandaş ise “Bütün her yerde bayram temizliği yapılırken biz enkaz temizliğini bitiremedik” dedi.