Zeki Taşkıran

RAMAZAN AYINDA BARİ YAPMAYIN!

Zeki Taşkıran

Seçimlerin bugüne kadar mübarek Ramazan ayına denk gelip gelmediğini hatırlamıyorum. Mutlaka raslamıştır oruç ayına yada Bayrama denk gelmiştir. Allah’ın her ayı her günü mübarek olmakla beraber, Ramazanın feyzi ve rahmeti de bir başka olmaktadır. Ramazan insanın sadece açlık susuzluk değil nefsini her yönden frenlediği ve nefsine hakim olduğu olması gerektiği bir ay. Bu yüzden kalp kırmak başta olmak üzere kul hakkına kesinlikle riayet etmek lazım kardeşlerim.

Dilden çıkan cümlelerden tutun da telefonda yazılan mesaja ve sosyal medyada yapılan paylaşıma kadar her hareketimize dikkat etmemiz zarureti vardır. Bu ayda daha hassas davranmalıdır. Durduk yere orucu fesada uğratmanın bir manası ve gereği de yoktur.  Fakat insanımız bunun bilincinde ve şuurunda değil maalesef! Şu sıralar özellikle seçim atmosferi içinde montaj paylaşımlar dolanıp durmakta sosyal medyada. Bu paylaşımlar yapılırken hangi lider olduğu hiç farketmez , liderlerin kafası , bedeni montajlanarak farklı pozisyonda gösterilmektedir. Bu iğrençlikte sınır yok gibi. Bunu yapanlar, kanımca konu Lider olunca , üst düzey, ulaşılamaz kişiler olunca sanki yapılanın günahı yokmuş, sanki bu liderlerin günahına girilmiyormuş gibi rahat hareket edilmekte, rahat paylaşılmakta ve rahat malzeme konusu yapılmaktadır. Onların da birer kul olduğunu, onların millet nazarında itibar ve saygınlıklarının olduğunu unutmamalı. Hatta onlara duyulan saygı ve sevginin yaygınlığını düşündüğümüzde yapılan yalan yanlış paylaşımlar kaç kişide tesir etmişse o kadar sayıda vebale ve günaha girilmektedir değerli kardeşlerim. Kimileri Erdoğan sevgisinden midir yoksa yağcılıktanmıdır bilinmez “ Erdoğan başkan olmadan Karım bana haram” der, kimisi Temel Karamollaoğlu’nun resmini montajlar eline içki kadehi sıkıştırır, İngiliz karısı ile evlendi….” Vs der.  O kadar bozulmuşuz ki ne Ramazanlık tanıyoruz ne kul hakkı! Ramazan ayında bari yapmayın bunu!

Ülkemizde ortalama olarak 2 yılda bir seçim olmakta. Her seçimde aynı olumsuzluklar, aynı günahlar , aynı aldanmışlıkları artık yaşamayalım. Lider ve milletvekili adayları için günaha girmeye, onlar yüzünden ahir ve akıbetimizi mahvetmeye yazık değil mi?  Ramazan ayında bari yapmayın . Ramazanımız tekrar hayırlara vesile olsun. 

Yazarın Diğer Yazıları