Zeki Taşkıran

MUKTEDİRLİK VE VİCDAN

Zeki Taşkıran

  2 Hafta önce bir iş nedeni ile 3 günlük bir İstanbul seyahati nasip oldu. Uçakla gidip döndüm. Her ne hikmetse Atatürk Havalimanına girdiğimde ve akabinde Metroya doğru yürüdüğümde aklıma bu koskoca ve devasa yapının yıkılıp yerine millet bahçesi yapılması geldi. Uçaktan körüğe geçtiğimde 50 den fazla körük hesapladım. Sırf bu camdan yapılmış körükler dünya maliyet tutar dedim. İçeri gidip kapalı alandan yaklaşık 1 km yürüyüp metroya varıyorsunuz. 1km kadar kapalı alanı hesaplayın, o koca lüx yapıyı, iç hatlar, dış hatlar, otopark, Mağazalar vs. ….. vs. yanımda ki AKP’li müteahhit arkadaşla beraber amatörce bir hesap yaptık ve takriben 10-15 Milyar TL lik bir yapı. Ve bu yapı millet bahçesi olmak üzere yıkılacak. Sizi bilmem ama benim ciğerim parçalandı. Bu derece çöpe atılacak parası olan bir güç, bir devlet değiliz biz diye düşündüm.

  Değerli kardeşlerim, ülkenin kasasına çok müthiş derecede para akıyor. Hem de oluk oluk. En basit bir örneği kendi mesleğimden vereyim. Geçenlerde 550.000 TL.lik bir icra takibinde 466.000 TL.ye icra yolu ile sattığımız 3 taşınmazdan dolayı devlete yaklaşık 170.000 TL harç ödemişiz. Yani 40’ı devlete gidiyor. Maliyeye aylık yatanını, hastanesini, ruhsatını, otoyolunu…..vs. düşünün. Ülkenin kasasına oluk oluk para akıyor. Ülkede yapılan hastane , okul, adliye, cezaevi, yollar….vs. amenna. Ama devletin kasasına giden paranın yanında emin olun bu hizmetler çok da bir mana ifade etmiyor. Beytül Mal’dan fazladan 1 kuruş dahi alanların ahiri akıbetleri bellidir. Keşke bunun farkına varılabilse. Vicdanı olmayan yöneticinin Allah korkusu olur mu?

  Devirden midir, insanlardan mıdır bilmem ama muktedir olanlar, milletin gözünün içine baka baka söylediklerinin tersini yapıyorlar. Daha da ilginci, olması gerekeni Kur-ani bir söylemle söyleyip tersini yapıyorlar. “Güçlünün adaletinden değil haklının adaletinden yanayız.”  Gibi, “ Milletin hakkını hiçkimseye yedirtmeyiz.” Gibi lafları en başta başla iktidarın tüm muktedirleri ayetle ve hadisle süsleyip söylüyor ama milletin gözünün içine bakıp tersini yapıyor. Bunu en güzel şekilde Geçen hafta Yeni Akit yazarı Abdurrahman Dilipak açıkça dile getirdi. Devlette tasarrufa gidilmesini, makam ve mevki sahiplerine Karun’a verildiği gibi verilmemeli.  Devlet imkan ve olanaklarının Menzil, Meşaleci,… şucu bucuya peşkeş çekilmemesini istedi. İster mal ister makam ve ister imkan olsun herkese adil bir şekilde dağıtılmalı. Yukarıda verdiğim örneği bir düşünün katrilyonlarca para bir anda çöpe gidecek. Millet bahçesi muhabbeti ile kimlere ciğer gibi arazilerin nasıl peşkeş çekileceği, dün çıkan kamusal faaliyet veren derneklere hazine taşınmazlarının ücretsiz yada düşük kira ile kiraya verilmesi yasal düzenlemesi ile de belli oldu. Hemen hemen cemiyeti yada cemaati olmayan dernek yok gibi. Toplum olarak artık cemaat ve cemiyetlerin bu tür düzenlemelerle iktidarın gölgesi yapılmalarını istemiyor ve adil dağıtım ve hizmet ile liyakatli bir yönetim istiyoruz. Bunun tersini yapanların FETÖ gibi sonları olur. Çünkü zulüm ile abat olanın ahiri berbat olmuştur, bundan sonrada olacaktır.  İletişim:[email protected]

Yazarın Diğer Yazıları