Zeki Taşkıran

HIRİSTİYANLARA BENZEMEYE ÇALIŞMAKTA ISRAR?

Zeki Taşkıran

          Muhafazakar olarak bildiğim ve ismini vermeyeceğim bir koleje kızımı gönderiyorum. 2 gün önce kızım, öğretmenine yeni yıl hediyesi almak için benden harçlık istedi. Vermedim ve yeni yıl hediyesi yasak dedim. Kızım, Somuncu baba İmam Hatip Ortaokulu mezunu.

            Değerli kardeşlerim İmam Hatipte okuyan kızıma yılbaşı kutlamanın Dinimize, değerlerimize aykırılığını anlatmayan İmam Hatip öğretmenlerinin ve Kızımdan yılbaşı hediyesi isteyen bilinçsiz Kolej Öğretmeninin durumunu sizlerin takdirine sunuyorum. “Kim Bir kavme benzemeye çalışırsa, onlardandır.” Hadisinin ne manaya geldiğini bilmeyen, Hıristiyan bayramı olan noeli kutlamanın, Hıristiyan din ve kültürünün yayılmasına ve çocuklarımızın İslam değil  Hıristiyan kültürüne göre yetişmelerine sebep olunacağını bilmeyen, bilinçsiz kadrolara emanet çocuklarımız maalesef! Hıristiyanlar için yeni yıl kutlamları-noel olarak geçen bugünün Müslümanlar için Mekke’nin Fethi olarak kutlanmasına vesile olan herhalde sadece Anadolu Gençlik Derneğidir.

            Hangi cemiyet ve cemaat olursa olsun yada cemaat üyesi olmasın, Müslümanların yeryüzünde ki en büyük mağduriyet ve mağlubiyetlerinin sebebi Bilinçsizlik ve nefsaniliktir. Nefsimize hoş geleni meşru görmek insanın fıtratında vardır. Yeni bir yıla girmenin ne kötülüğü var ki! Yeni bir yıla girerken nice yıllara demenin, yeni yılın kutlu olsun demenin ne zararı var ki diyoruz! Bu düşüncenin Müslüman toplumlarda yaygınlaşmasının sonucu: Hıristiyan kültür ve geleneğinin Müslüman ülkelerde etkin bir şekilde yayılmasıdır. Bu yayılma ile farkında olmadan kendi ülkemizde kendi kültürümüzü, töremizi, adetlerimizi yok ediyor ve Hıristiyan ile Yahudi kültürlerine göre gelecek nesillerimizi yetiştiriyoruz. Ama en büyük zarar, farkında olmadan Diğer milletlerin kültür ve yaşam biçimlerinin çocuklarımıza ve gençlerimize hakim olmasının hızla yayılmasıdır.

            Atatürk döneminde yapılan inkılâplardan başta harf inkılabı olmak üzere eğitim ve kültür ile din alanında sözüm ona yapılan inkılaplar ile bu milletin özüyle oynanmış ve modernlik ve çağdaş yaşam adı altında gelecek nesillerimiz İslam dininden ve kültüründen uzak bireyler olarak yetişmeye başlamışlardır. Bunun sonucu olarak üretken olmayan, tembel ve taklitçi, tarihini bilmeyen bilinçsiz bir gençlik yetişmiştir. Bu gençliği yetiştiren kadroların da nefsine hoş gelen hazırcılık ve taklitçilik kabul edilemez şekilde ayyuka çıkmıştır. Bana necilik almış başını gitmiştir. Ne hikmetse Hıristiyanlara benzemekte ısrar edip duruyoruz. Basit olarak gördüğümüz yılbaşı kutlamalarının doğal hale gelmesi ile Hıristiyanlaşan bir toplum haline geliyoruz farkında olmadan!  İletişim:[email protected]

Yazarın Diğer Yazıları