Zeki Taşkıran

GENEL AF VE YİĞİDOLAR(!)

Zeki Taşkıran

17-25 Aralık döneminde Samanyolu TV’de oturuma katılan FETÖ’nün üst imamlarından biri çok rahat bir şekilde “ Tayyip kim ki , Hükümetin ne hükmü var ki , bürokrasinin 90’ı bizde….” Demişti. Bunu darbeden sonra youtube’den izlemiştim ve kanım donmuştu. Bu korku ile yaklaşık 1 yıl önce ki bir yazımda, FETÖ’ye olan kızgınlık duygusallığa sevkedip de sadece bir cemaat yada bir kesime devlet idaresini bıraktırmamalı. Yoksa ülkenin başına yeni belalar açılır….. demiştim. Bugün de diyorum ki , Bahçeli eğer ki “ALAATTİN ÇAKICI VE KÜRŞAT YILMAZ GİBİ YİĞİTLERİMİZ İÇİN GENEL AF ÇIKARILMALI” diyebiliyorsa şu zamanda geçmiş olsun...! Türkiye’de caydırıcı olmayan cezalar nedeni ile yok deynekçisi, yok kadın canisi, yok katili…. Her gün suç oranı artmakta iken çıkarılacak bir af bu caydırıcılığı dibe vuracak ve suç oranları 3’e katlanacak. Birilerini yada bir kesimi rahatlatmak için ülke adaletsizliğe ve güvensizliğe sürüklenmemeli. Buna izin vermemeli.

Kanaatim o dur ki, Türkiye’nin 15 Temmuz sonrası halet-i ruhiyesi sıkıntılı olan Cumhuru Reisinin duygusallıkla hareket ederek Emniyetin tamamını MHP’ye bırakması, Adaletin ise neredeyse yarısını ülkücülerin doldurmasına fırsat vermesi bugün bu sözlerin çok rahatlıkla söylenmesine ve Erdoğan’ı tehdit edercesine afta diretilmesine sebep olmuştur. Halbuki bürokraside ki temsilde adaletli olunmalıydı ve başta Allah korkusu önde olmak üzere her kesimden ifrat ve tefritten uzaklığı tespit edilmiş insanımız bu kurumlara yerleşebilmeli idi ki denge ve adalet olabilsin. Ne yazık ki biz yazdık , biz okuduk ve biz söyledik biz duyduk.

Bu af konusunda üç etti Bahçelinin diretmesi. üçüncüsü artık tehdit mahiyetinde idi. Bu af çıkacak diyor adam! Şöyle bir hafzalanızı geriye götürün. 20-25 yıl öncesine. Ağar dönemine gidin. O dönemde ki faili meçhuller, rüşvetler, yolsuzluklar, mafyalar……. Allah muhafaza Türkiye’nin can damarı olan Emniyet teşkilatımızın, Adliye Teşkilatımızın bu suç ve eylemlere başını eğecek kişilerden oluştuğunu aklımdan dahi geçirmek istemiyorum. Çok geç kalınmış değil. Adalet başta olmak üzere Emniyet teşkilatımızın her mensubunun hızlı bir şekilde Hak, adalet, vicdan ve inanç eğitimi alması lazım. Bu insanlarımızın belli bir görüş etrafından yoğunlaşmalarına, kutuplaşmalarına engel olmak lazım. Aksi halde bu seferde 15 Temmuzdan sonra Emniyet ve Adalet’e yapılan yerleştirmeleri ayıklamakla , yeni kadrolar bulmakla uğraşıp durur bu ülke. Unutmayın ikinci bir 15 Temmuz tehlikesi gibi bir tehlike kapıya dayanmış! 

Yazarın Diğer Yazıları