Zeki Taşkıran

BİTENİ KURTARMA ÇABASI, BOŞUNA ÇIRPINIŞLAR!

Zeki Taşkıran

Hak Kitap’ı ve Sünnetullah’ı bir kenara koyanlar, kendilerini, şirketlerini, iktidarlarını kurtarmak için nafile ve beyhude yöntemler içine girerler. Bu girişimlerinin çoğu tabiri caizse takla attırır sadece. Hiçbir zaman kalıcı bir çözüme götürmez… Yıllar öncesinde bir katılım bankasının sözleşmeli avukatlığını yapmıştım. Bankanın avukatlığını alırken , bir müftü yardımcısı abimize helal olup olmadığını sormuş ve helal cevabını aldıktan sonra avukatlığını almıştım. Fakat yıllar içinde yaşadığım hayat ve karşılaştığım içtihadi kararlar neticesinde aslında bu katılım da olsa banka ve Devlet Kurumlarının avukatlığının da faiz nedeni ile helal olmadığını ve şaibeli olduğunu görüp hemen istifa etmemle sonuçlandı hamdolsun. Rabbim istemeyerek ve bilmeyerek yaptığım o aracılıktan dolayı beni affetsin. Bu banka avukatlığında şunu net gördüm ve müşahade ettim ki; Faizle hemhal olan, kredi ile iş yapan, borca girince hemen bankaların kapısına koşanların kurtuluşu olmuyor. Biteni kurtarmak için Hak rızası gözetmeden yapılan çırpınışlar beyhude kalmakta ve sadece geçici olarak rahatlama ve taklalar attırmaktadır. 

Olayı tabi ki Belediyelerimize ve Hükümet politikalarına getireceğim. Bugün milyonlarla kredi borcuna bulaşmış Belediyelerimiz, faizden kurtulma çabasının yerine yeni kredilerle yeni faizlerle yaşanan krizi yokmuş gibi gösterme ve amaç olan Yerel Seçimleri başarılı geçirme derdine düşmüşlerdir. Yazıklar olsun ki, halkının verdiği harçları, vergileri, hizmet ödemelerini; kendi iktidarlarının reklamı için , kendi koltuk ve cepleri için kullanıp da göstermelik hizmetler için faizle kredi çekip milleti kandıranlara! O kadar alışmışlar ki , o kadar doğal hale gelmiş ki kredi çekmek ; Çekmemek anormal görülür olmuş!

Bu faizci ve israfçı politika, bir hükümet politikasıdır maalesef. Belediyeler de Hükümet politikasını olduğu gibi taklit etmekten geri durmuyor. Hükümetin faizci ve israf  poltikası sonucu ekonomi ve sosyal hayat bitme noktasında olduğu gibi Belediyelerin bu politikayı taklit etmeleri de yerel bazda aynı sonucu doğurmaktadır. Çözüm ise faizi faizle kapatmak ve israftan hiç ödün vermemek olunca batış kaçınılmaz oluyor. Bitmiş çürük bir sistem ve politikanın sonucu bataklık olmuştur. Bu biteni kurtarma çabaları beyhude çırpınışlardır… Bu milletin bir kuruşuna tevessül eden, Milletin cebine göz diken ve milletin parasıyla siyasi reklamlarını yapıp menfaat devşirenleri Rabbim sana havale ediyoruz… İletişim:[email protected]

Yazarın Diğer Yazıları