Zeki Taşkıran

BELEDİYELER VE MÜSRİFLİK

Zeki Taşkıran

Geçenlerde Ankara’da bir iş münasebetiyle bulunmuştum. Üniversiteden arkadaşlarımı aradım akşam oturalım diye. Adalet Bakanlığı’nda daire başkanı olan bir arkadaş müsait olduğunu ve akşam yemeğini beraber yiyelim dedi ve o şekilde program yaptık. Bu programımıza Adalet akademisinde bürokraside bir abimiz de katıldı. Mesai çıkışı buluşma organizasyonu yapılırken daire başkanı arkadaşa, aracımı otelin parkında bıraktığımı, Ankara’yı tam da bilmediğimi ve beni şoförüyle aldırmasını rica ettim. Bana “Kardeş dalga mı geçiyorsun, ne makam arabası ne şoförü….” diyince şok olmuştum!

Niye mi şok oldum? Çünkü Malatya Belediyelerinde Başkan yardımcıları + Genel Sekreter + Genel sekreter yardımcıları + müdürler…… Hemen hemen hepsine, kiralanan araçlar tahsis edildiğini görüyorum ve Türkiye’nin bir bakanlığının Daire Başkanı’nın ne arabası ne makam şoförü var! Bu yüzden şok olmuştum. Değerli kardeşlerim, Müslüman samimi olmak, dürüst olmak, müsrif olmamak zorundadır. Milli görüş belediyeciliğinde 2000’li yıllarda hatırlıyorum, abdest alırken su içerken halkın hakkına girmemek için ayrı musluk ve sayaç taktıran Milli Görüş Belediyesi Belediye Başkanı vardı. Malatya’mızın Belediyeleri ise hem gelir yokluğundan yakınıyor, müteahhitlerden zorunlu bağış alıyor hem de sıradan memur dışındaki kadroların hemen hemen hepsine araç tahsis ediyor.

Bırakın ekonominin gidişatını, doların yükselişini; eğer ki sizi başa getiren teba’nın hakkını vermiyorsanız, müsriflikten geri kalmıyorsanız Rabbim muvaffakiyet vermez. İflah etmez. Sürekli bir yerlerde eksik, noksan kalır, başarıya nail olamazsınız. Allah aşkına hangi mahalle arası yola girerseniz girin yollar berbat durumda alt yapı bir türlü bitmiyor, Ankara’da 40 günde bitirilen alt-üst geçitler ilimizde 3-4 yılda ancak bitiriliyor. Bütün bu sorun ve sıkıntılara rağmen, göstermelik hizmetlerle, projelerle milleti kandırmayı bırakmalı artık. Belediyelerin bütçelerini kontrol etmeleri ve ciddi tasarruf tedbirlerini devreye koymaları gerekmektedir. Bu şerefli milletin kaynaklarını , paralarını millete harcayın diyoruz sadece….

İletişim:av.zekitaskiranhotmail.com

Yazarın Diğer Yazıları