Zeki Taşkıran

BAŞKANLIK SİSTEMİNİN İLK ÜRÜNÜ: VETERİNER VE DİŞ HEKİMİ... VS. HAKİM OLABİLECEK

Zeki Taşkıran

Başkanlık sisteminin ilk ürünlerinden olan " dört yıllık herhangi bir üniversitenin herhangi bir bölümünden mezun olanlar idari yargı hakimi olabilecek" şeklinde ki metin tasarısı meclise sunuldu. Millete hayırlı uğurlu olsun. 

Bu neye benzer biliyor musunuz? Pilot açığımız var, gelin otobüs şoförlerini pilot yapalım gibi bir şey bu. Yani 4 yıllık üniversite mezunu olsun da ne olursa olsun. Eskiden İdari yargı dediğimiz İdare Mahkemeleri ve Vergi Mahkemeleri'ne İktisadi İdari Bilimler Fakültesi (işletme, kamu yönetimi) mezunlarından kısmen alınıyordu. Ve bu durum çok şiddetle eleştiriliyordu. Niye mi Çünkü HUKUK MANTIĞI VE HUKUK TEKNİĞİ, YARGILAMA YETENEĞİ bir insanda 4 yıllık yoğun Hukuk eğitimiyle zar zor yerleşiyorken hiç hukuk eğitimi, uygulaması, stajı görmemiş bir veteriner bir dişçi bir eczacı nasıl yargılama yapacak değerli kardeşlerim. Hukuk mantığını hukukçuların birçoğu kullanamıyorken hukukla alakası olmayan biri nasıl kullanacak. 21. yüzyılda bu getirilen düzenleme akıl karı değildir. Bu uygulama Başkanın etrafında ki trollerin kadrolaşma ve dediklerini, etmek istediklerini yaptırmak için getirdikleri bir kadrolaşma uygulamasıdır. Bu düzenleme milletin aklıyla açıkça dalga geçmedir.

Tıp, nasıl teknik bir alan ise, mühendislik nasıl bilimsel bir alan ise hukuk da teknik ve bilimsel bir alan bir birimdir. Yargılama ve muhakeme faaliyeti 4 yıllık yoğun bir eğitim ve uygulama sonucu kazanılır ancak. Böyle teknik bir konuyu, milletin yegane güvencesi olan adaleti kalkıp bir veteriner yada dişçi yada mühendise nasıl teslim edebilirsiniz. Eğer ki FETÖ'den dolayı ihtiyaç varsa serbest ve kamu avukatların onbinlercesi hazır durumda. Daha önceden de dediğim gibi, FETÖ ile mücadele gayesinden ayrılmaya ve kadrolaşmaya doğru bir yol almıştır. Zaten FETÖ nedeni ile atanan yeni ve uygulama görmemiş hakimler sayesinde (!) hukuk hak getire denecek hale gelmiş, zaten davalar kitlenmiş ve ileriye dönük adalete duyulan güven kökten sarsılmış iken bu Türkiye'nin nev-i şahsına münhasır başkanlık sisteminin ilk ürünü olan bu düzenleme de bu canciğer millete hayırlı olsun...

Değerli kardeşlerim, seçim geldi geçti. Allah aşkına, bu sistemin bu yönetimin artık sizlerle dalga geçmesine rıza göstermeyin. Hukuk dairesinde, email, fax, mektup her ne suretle olursa olsun tepkinizi dile getirin. Yoksa ben dedim oldu ben yaptım bitti olursunuz.

Yazarın Diğer Yazıları