Zeki Taşkıran

BAŞ TL'YE GEÇMEZSE HALK GEÇMEZ

Zeki Taşkıran

Haftalardır dolarla yatıp dolarla kalkıyoruz. Niye? Çünkü uluslararası alanda işlem gören ve sadece ABD’ye ait para birimi. Bizim TL’miz ya! Kendi hükümet üyelerimizin bile rağbet etmediği, bürokrasi ve üst düzey şirket ve ekonomilerin nerdeyse hiçbir yatırımlarında kullanmadığı para birimi. Ne kadar acı değil mi? Bir Müslüman Türk evladı bir Osmanlı Torunu olarak insanın kanına nasıl da dokunuyor.

Hal böyle olunca gerçek değişiyor mu? Tabi ki hayır. En acısı ne biliyor musunuz? Millete hadi dolarınızı, altınınızı bozdurun diyen iktidar mensuplarının mal varlığının yada ticaretinin dolar ve Euro üzerinden dönmesi hususu. Haftalardır orta halli esnaf ve tüccar kıvış kıvış kıvranırken günler sonra 1 tane hamle geliyor. Bir açıklama yapılıyor bundan sonra dolara alternatif paraya geçilecek diye piyasa azıcık rahatlıyor, ondan sonra haftalar bekleniyor, tekrar yükseliş artınca bu sefer de bir kararname çıkarılıyor bundan sonra kiralamalar TL ile olacak diye. Allah aşkına bu ara ara çıkarılan telafi kıytırık işlemlerle mi piyasa normale dönecek. Millet olarak bu çıkarılanların bu işlemlerin çözüme katkısının olmadığının farkındayız. Fakat her zaman ki gibi diyoruz ki başka şansımız yada alternatifiniz yok. El mahkum!

Tezatlar ülkesi Türkiye’mizin Başı’nın bile serveti açıklanırken; 2 gayrimenkul ve 1 araç haricinde 6 milyon 347 bin TL nakdinin bankalarda olduğu beyan ediliyor. Bankada duran para faizde değilse ki olmadığı belli, bu bankada duran varlık olarak nitelendirilen para “yastık altında” değil de nedir? Neden bizden paranın çıkarılıp ticaret yapılması isteniyor da ülkenin başı parasını bankada saklamaktadır. Neden bu para ile üretim yapılmamaktadır. Bu tarzdan devletin üst kademesinde binlerce kişinin katrilyonlarla paraları yastık altında olup emin olun bu paraların 80’i döviz cinsindedir. Her ne hikmetse FETÖ’yü bu ülkenin başına bela edenlerin cezasını millete çektirenler, ABD’nin müttefikliği ile yatıp kalkanlar ABD Dolarının cezasını da bu millete çektirmeye çalışmaktadırlar. Olsun, biz ülkemiz ve istikbalimiz için yine yerli malı ve yerli paramızla dayanmaya çalışacağız ve bu milleti hazırı tüketmeye, sadece beton yığını inşaa etmeye mahkum edenleri de Hak makama şikayet edeceğiz…   İletişim:av.zekitaskiranhotmail.com

Yazarın Diğer Yazıları