İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi’nde tedavi görmekte iken hayatını kaybeden Ramazan Keskin (70), Yeşiltepe Şehir Mezarlığı Camisi’nde öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazından sonra Battalgazi ilçesi Alikan-Uluköy Mahallesi Budak Mezrası’nda bulunan Ebuzerler Mescidi haziresinde defin edildi. Öte yandan Ramazan Keskin Hoca için İstanbul Fatih Cami'nde gıyabi cenaze namazı kılındı.
Cenaze namazı öncesi bir konuşma yapan Kanaat Önderi Ramazan Kayan, “Matem ayında yeni bir matem yüreklerimize oturdu. Ramazan Keskin Hocamız bize son mesajını, dersini, sohbetini ve nasihatini yapıyor. Umarım birçoğumuz için dönüm noktası olacak. Ramazan Keskin gibi yiğitler bizi bırakıp gittiler. Allah’a hicret ettiler. Belki de bize bunu hatırlatıyor. Hocamızın bize bıraktığı mirasa sahip çıkacağız. Onun misyonunu sürdüreceğiz. Onun yasını tutmak değil mirasını sürdürmek noktasında bir iradede bulunacağız. Malatyalı Müslümanların bilinç dünyasında oldukça önemli bir yeri var ama biz inanıyoruz ki böylesi yiğitlerin misyonları ölmekle bitmiyor. İnanıyorum ki Ramazan Hocamızın ölümü hayatından daha fazla İslam’a hizmet edecek” dedi.
Merhum Hoca’nın cenaze namazını oğlu Kemaliye Vaizi Davut Keskin kıldırdı. Allah kabul etsin inşallah.
Nevi-i şahsında münhasır bir mücadele ve (hak) dava adamıydı. Ömrünün yaklaşık son 25 yılına kısmen de olsa “...Haksız yere ...Yargılandığı ve BERAT ettiği süreçte” tanıklığımız vardır. Özellikle 28 Şubat Postmodern DARBE sürecinde sergilediği duruşu ve çıkışlarıyla kimsenin söyleyemediği söyleyen kimsenin cesaret edemediği çıkışlar yapan ve son derece düzgün hakkı hukuku savunan inançlı bir dava adamıydı.
Temelde farklı bakış açılarımız olmasına rağmen ortak paydamız “zalimlere karşı amansız mücadele edilmesi perspektifimizdi”. Belki fazla teşrik-i mesaimiz olmadı ama gönülden derin saygı ve hayranlık duyduğumuz önemli şahsiyetlerdendi.
Nev-i şahsında, haksız ve zulüm karsında dik duruş sergileyerek tepkisini en sert bir şekilde gösterip içinde yaşadığımız şu gök kubbenin neresinde olursa olsun kendi çapında karşı çıkar ve itiraz ederdi öyle ki bu bazen toplumun aydınlatılmasıyla bazen minberde bazense sokakta ve bazen de halka doğrudan anlatılmak suretiyle toplumun bilinçlendirmesini en iyi şekilde yapan ve arakasında hoş bir seda ve dua edilmesini sağlayan bir toplum bilimcisi, bir imamdı, bir haklı dava adamıydı, o bir alim ve Kanaat önderiydi. vesselam.
İslam aleminde en önemli kişiler arasında alimler yer almaktadır. Peygamber Efendimizin söylediği gibi alimler Peygamberlerin varisleridir sözlerinden de anlaşılacağı üzere alimler, İslam aleminin en değerlileridir. Bir alim öldüğü zaman arkasından söylenen sözlerden biri alimin ölümü alemin ölümüdür kelimesi alimlere verilen kıymeti ve değeri en derinden anlatılmaktadır. İlim olmadığı sürece insanın yanlışa yöneleceğini söyleyen Peygamber Efendimiz (s.a.v) rütbelerin en üstünü ilim olduğunu buyurmuş ve alimin ölümü alemin ölümüdür sözlerini söylemiştir.
Alimin Ölümü İle İlgili Hadisler : Alimin vefat etmesinin ardından bilginin yok olacağı ve insanların büyük bir boşluk içerisine düşerek yanlış yola gideceği düşünülmektedir. İlim olduğu sürece din yaşanır ve güzel bir ahlaka bizleri ulaştırır. Alimler bunların olması için en değerli kişilerdir. Peygamber Efendimizin alim öldüğü zaman “alimin ölümü alemin ölümüdür” sözlerini söylemiştir. Bu hadis aslında en değerli ve en anlamlı hadislerden birisi olmaktadır.
Cenabı Allah Merhuma gani gani rahmet mağfiret eylesin mekanını cennet-i ali kılsın inşallah. Merhumun, akraba, komşu, arkadaşları, tüm sevenleri, Malatya halkı ve tüm islam alemine ne sabrı cemil dilerim. Rabbimiz, Merhum Ramazan KESKİN Hocamızı ve bizleri yarın kıyamet gününde Adn ve Firdevs Cennetinde ağırlayacağın kullarından eylesin inşallah. Amin. Vesselam.